fallback

Хорърите завладяха боксофис класацията в Северна Америка в месеца на Хелоуин

"Усмивка 2" успя да грабне първото място с приходи за 23 млн. долара

09:34 | 21.10.24 г.

Филми на ужасите завладяха боксофис класацията в месеца на Хелоуин, а един от претендентите за Оскар стартира блестящо тази събота и неделя в Северна Америка. „Усмивка 2“, в първия си уикенд на екран, и „Терифайър 3“ във втория си се оказаха големите имена за публиката. В същото време спечелилият „Златна палма“ „Анора“ постигна най-добри приходи средно от един киносалон от повече от година, съобщава Associated Press.

„Усмивка 2“ бе новото име, заемайки първото място в боксофис класацията с по-добри от очакванията 23 млн. долара, показват студийни оценки от неделя. Първият филм, излъчван през 2022 г., се оказа тотален хит, печелейки 217 млн. долара при бюджет от 17 млн. долара.

Продължението, с участието на Наоми Скот, получи по-голям бюджет и задмина, макар и с малко, по приходи „Усмивка“.

Второто място отиде за анимацията „Дивият робот“ в четвъртия му уикенд на екран и приходи от 10,1 млн. долара. Така общите приходи в Северна Америка възлизат на 100 млн. долара. Семейните филми често имат по-дълъг живот в кината, особено с такива добри рецензии като „Дивият робот“.

Малко след него остана хорърът „Терифайър 3“. С бюджет от само 2 млн. долара, той се справя повече от добре в кината, добавяйки 9,3 млн. долара през уикенда. Така общата сума от премиерата му възлиза на 36,2 млн. долара.

Отличното представяне на „Усмивка 2“ и „Терифайър 3“ бе възможно само заради пълния провал на „Жокера: Лудост за двама“. Вторият филм продължи падението си в третия уикенд на екран, спечелвайки само 2,2 млн. долара. Така общата сума на местно ниво стигна 56,4 млн. долара.

Един от най-ярките моменти през уикенда бе филмът „Анора“ на режисьора Шон Бейкър, който бе излъчен едва в шест локации в Ню Йорк и Лос Анджелис, генерирайки 630 хил. долара. Това е средно по 105 хил. долара от кино, което е най-доброто представяне от „Астероид Сити“ миналото лято, спечелил по 142 хил. долара от кино. Сензацията от Кан и вероятно номинация за „Оскар“ е с участието на Мики Мадисън като еротична танцьорка от Ню Йорк, която се влюбва и жени за сина на руски олигарх.

Следващия уикенд премиера ще има голям филм по комикси „Венъм: Последният танц“, както и претендент за редица награди – папският трилър „Конклав“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:36 | 21.10.24 г.
fallback
Още от Изкуство и култура виж още