fallback

"Терифайър 3" посече Жокера, повеждайки боксофис класацията в Северна Америка

Хорърът успя да задмине всички останали премиери през уикенда

10:09 | 14.10.24 г.
Автор - снимка
Редактор

Тази седмица по екраните в кината в Северна Америка се появиха Хоакин Финикс като Жокета, филм за Доналд Тръмп, историята за началото на телевизионното шоу Saturday Night Live и дори Фарел Уилямс като човече от Lego. В крайна сметка обаче всички бяха посечени от клоун с брадва, съобщава Associated Press.

„Терифайър 3” – кървав, нискобюджетен филм на ужасите на Cineverse, се изкачи на върха на боксофис класацията през уикенда с приходи за 18,3 млн. долара, показват студийни оценки от неделя. Във филма се завръща клоунът убиец Арт, който се е преоблякъл като Дядо Коледа на коледно парти.

Възможността да задмине значително очакванията и да остави зад себе си имена на големи студия и надежди за награди се дължи единствено на катастрофалното представяне на „Жокера: Лудост за двама“. След като филмът на режисьора Тод Филипс, продължение на „Жокера“, стартира слабо миналия уикенд, получавайки оценка D в CinemaScore, приходите му се сринаха с 81% през втория уикенд на екран, достигайки едва 7,1 млн. долара.

За филм по комикси подобен спад няма много други прецеденти. Дори разочарования като „Капитан Марвел“, „Светкавицата“ и „Шазам! Яростта на боговете“ се представиха по-добре във втория си уикенд. Подобно силно отхвърляне както от публиката, така и от критиците е особено необичайно за продължение на такъв огромен хит като „Жокера“ от 2019 г. Тогава филмът генерира над 1 млн. долара в цял свят при бюджет от 60 млн. долара.

Продължението е доста по-скъпо, около 200 млн. долара, което означава, че се насочва към сигурен боксофис провал. На световно ниво филмът е събрал едва 165,3 млн. долара от продажби на билети.

Слабото му представяне позволи на анимацията „Дивият робот“ да заеме второ място в третия си уикенд с приходи за 13,4 млн. долара.

Филмът за младия Доналд Тръмп „Стажантът“ с участието на Себастиан Стан и Мария Бакалова дебютира на далечното десето място с приходи за 1,6 млн. долара. Макар че очакванията като цяло не бяха много високи, публиката не показа особен ентусиазъм за историята на републиканеца кандидат за президент.

Надеждите на „Част по част“ – документално-биографичен филм за Фарел Уилямс, анимиран под формата на Lego, бяха да пасне по-добре на публиката. Той генерира 3,8 млн. долара при дебюта си. Макар сумата да е ниска за филм с Lego анимация, тя е доста висока за документален такъв. Освен това получи оценка А в CinemaScore, което значи, че може да се развие добре през следващите седмици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:09 | 14.10.24 г.
fallback
Още от Изкуство и култура виж още