fallback

„Бийтълджус Бийтълджус“ разбуди боксофиса в Северна Америка

Продължението на емблематичния филм събра 110 млн. долара при премиерата си

09:47 | 09.09.24 г.
Автор - снимка
Редактор

След 36 години чакане дойде времето на пакостливия демон в „Бийтълджус Бийтълджус“, който събра 110 млн. в премиерния си уикенд в Северна Америка, съобщава Associated Press.

Дългоочакваното продължение на филма на Тим Бъртън се нарежда на трето място сред най-добрите премиери за годината, следвайки големите боксофис триумфи „Отвътре навън 2“ и „Дедпул и Върколака“.

Майкъл Кийтън се завръща като водещия дух, а Катрин О'Хара и Уинона Райдър също получават пак ролите си на Делия и Лидия, като Джена Ортега играе дъщерята на Лидия – Астрид. Сред актьорите са още Уилям Дефо, Моника Белучи и Джъстин Теру.

Продължението на Warner Bros. се нарежда на второ място сред най-печелившите филми за септември на всички времена, изоставайки единствено след „То“ от 2017 г., който събра 123 млн. долара.

Оригиналният „Бийтълджус“ печели едва 8 млн. долара в премиерния си уикенд през 1988 г., некоригирано спрямо инфлацията, но събира общо 77 млн. долара по кината, превръщайки се в емблематична класака.

Продукцията на филма възлиза на 100 млн. долара, като студиото очакваше да събере между 80 и 90 млн. долара при премиерата си, а вероятно сезонът около Хелуин ще му даде допълнителен тласък.

Силната премиера даде старт на есенния филмов сезон след муден уикенд около Деня на труда и сравнително бавен август, при който малкото нови заглавия не успяха да изместят вече излезлите от челните места.

„Дедпул и Върколака“ се наредиха на второ място в класацията, събирайки 7,2 млн. долара в седмия си уикенд на екран и общо 614 млн. долара от дебюта си.

„Рейгън“ – биографичен филм за 40-ия президент с Денис Уикенд, продължава да се противопоставя на очакванията. Той се изкачи до третото място с приходи за 5,2 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:47 | 09.09.24 г.
fallback
Още от Изкуство и култура виж още