fallback

"Дедпул" и "Пришълецът" водят боксофис класацията в Северна Америка след тих уикенд

Новите заглавия не успяха да се представят силно

09:43 | 26.08.24 г.

В спокоен уикенд за боксофиса в Северна Америка старите заглавия останаха начело на класацията, след като новите филми не успяха да предизвикат особено вълнение.

„Дедпул и Върколака“ си върна първото място за пети уикенд с приходи за 18,3 млн. долара. Общо на световно ниво филмът е генерирал над 1,2 млрд. долара.

Walt Disney, която притежава 20th Century Studios, завзе челните две позиции в класацията за втори пореден уикенд, след като „Пришълецът: Ромул“ остана на второ място. Последната серия от 45-годишния франчайз събра 16,2 млн. долара от приходи от билети.

Анимацията на Disney „Отвътре навън 2“ също остана в топ 10, макар и на последно място, генерирайки 2,1 млн. долара на местно ниво в 11-ия си уикенд. На световно ниво приходите ѝ възлизат на над 1,6 млрд. долара.

Романтичната драма „Никога повече“ се озова на трето място за втори пореден уикенд с 11,9 млн. долара. Филмът на Sony с Блейк Лайвли и Джъстин Балдони, който е и режисьор на лентата, е събрала 242,6 млн. долара на световно ниво при продукция за само 25 млн. долара.

Новите заглавия станаха жертва на претъпкания филмов афиш, с което по-трудно успяха да привлекат интерес. Предстоящият Ден на труда в САЩ обаче може да се окаже в тяхна полза, тъй като все повече се говори за тях и хората се насочват към тях за дългия уикенд.

„Мигни два пъти“, режисиран от Зоуи Кравиц и с участието на партньора ѝ в реалния живот Чанинг Тейтъм, събра 7,3 млн. долара и зае четвърто място в класацията. Психологическият трилър разказва за технологичния магнат Слейтър Кинг, който събира приятелите си на ваканция на собствения си остров, но след това започват да се случват странни неща.

Оценките са смесени, като публиката му дава B- в CinemaSvore, но получава рейтинг от 79% от критиците в Rotten Tomatoes.

Челната петица се дооформя от The Forge, разказващ за млад мъж, който намира пътя си чрез християнството. Филмът дебютира с приходи за 6,6 млн. долара и получава оценка A+ в CinemaScore.

„Гарванът“ – адаптация по популярния комикс и оригиналния филм от 1994 г. със същото име, стартира с едва 4,6 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:43 | 26.08.24 г.
fallback
Още от Изкуство и култура виж още