fallback

„Дедпул и Върколака“ отстъпи първото място на „Пришлецът: Ромул“

Американският научнофантастичен филм е донесъл приход от 160 822 лв.

18:50 | 19.08.24 г. 3

„Пришълецът: Ромул“ оглави класацията за най-гледани филми в България, показват обобщените данни на киносалоните у нас.

Действието в седмата част от франчайза за извънземни се развива между събитията от „Пришълецът“ от 1979 г. и „Пришълците“ от 1986 г. Младият екипаж на космическият кораб „Ромул“, който изследва най-затънтените кътчета на изоставена космическа станция, се изправя лице в лице с най-ужасяващата форма на живот във вселената.

Американският научнофантастичен филм е донесъл приход от 160 822 лв. от продажбата на 11 037 билета.

На второ място остава летният фаворит „Дедпул и Върколака“, който за по-малко от месец генерира приход от близо 2 млн. лв. от продажбата на 133 260 билета.

„Дедпул и Върколака“ е третата част от поредицата за Дедпул и събира на екран актьорите Райън Рейнолдс и Хю Джакман. Те влизат в ролите си на супергерой и мутант от Х-Men. Бюрократичната организация TVA, която съществува извън времето и пространството, измъква Уейд Уилсън (Рейнолдс) от мирното му съществуване и го пращат на мисия. За да спаси света, Дедпул трябва да открие съкрушена и незаинтересована от нищо версия на Върколака и да го убеди да се присъедини към него – нещо, което звучи по-лесно, отколкото се оказва.

Трети тази седмица е филмът с Блейк Лайвли „Никога повече“. Той е създаден по едноименния бестселър роман на Колийн Хувър. Лили Блум (Лайвли) е млада жена, преживяла травматично детство. Тя иска да обърне гръб на мрачното си минало и да постави ново начало на живота си в Бостън. Там се запознава с харизматичния неврохирург Райл Кинкейд (Джъстин Балдони, който е режисьор на филма) и двамата започват връзка. Със задълбочаването на отношенията им героинята открива отражението на проблемната история на родителите си в собствената си връзка. За по-малко от две седмици на екран филмът е гледан от 25 533 зрители, донасяйки приход от 313 201 лв.

„Аз, проклетникът 4“ продължава да е сред най-гледаните заглавия в българските кина. В тази част от историята за суперзлодея Гру и миньоните се появява нов герой – бебето Гру Джуниър, най-новият член в семейството на Гру и съпругата му Луси. Докато се бори със семейните предизвикателства, Гру трябва да се изправи и срещу злодея Максим ле Мал. Анимационният филм е четвърти по приходи, донасяйки общо 2 108 387 лв. от продажбата на 171 992 билета.

На пета позиция е „Отвътре навън 4“, който е гледан от 188 703 зрители, генерирайки 2 309 402 лв. Анимацията е продължение на „Отвътре навън“ (2015 г.), като към обичайните емоции, които малката Райли изпитва, се присъединяват и всички, присъщи на пубертета – тревожност, завист, досада, срам.

И тази седмица на шесто място е „Пазителя на дракони“. Испанско-китайският анимационен филм на режисьорите Салвадор Симо и Ли Джианпин разказва за мрачен период в магическия Китай, когато драконите биват преследвани и затваряни в железни тъмници. Малката Пинг, която живее в планинските райони, помага на последния жив дракон да избяга от плен и се присъединява към него в търсене на последното драконово яйце, откраднато от зъл магьосник. Анимацията е донесла приход от 168 111 лв. от продажбата на 15 608 билета.

Седми остава „Граф Монте Кристо“. Френската приключенска драма е режисирана от Матийю Делапорт и Александър дьо ла Пателиер, които са написали и сценария, а в главната роля е актьорът Пиер Нине. Филмът е донесъл приход от общо 377 988 лв. и е гледан от 28 720 зрители.

На осма позиция е филмът на М. Найт Шаямалан с Джош Хартнет „Капанът“. Режисьорът на „Шесто чувство“ създава напрегнат трилър, в който полицията залага капан на сериен убиец, за да го залови по време на концерт на известна поп звезда. Гледан от 10 982 зрители филмът носи приход от 137 028 лв.

Екшън фантастиката по едноименната видеоигра „Borderlands: Тайната реликва“ е на девето място. Лилит (Кейт Бланшет) е известен ловец на глави с тайнствено минало. Тя се отправя на мисия – да открие изчезналата дъщеря на Атлас (Едгар Рамирес), събирайки отряд от аутсайдери: опитния наемник Роланд (Кевин Харт), младата Тайни Тина (Ариана Грийнблат) и нейния мускулест защитник Крейг (Флориан Мунтяну), ексцентричния учен Танис (Джейми Лий Къртис), и саркастичния робот Клаптрап (Джак Блек). Заедно тези невероятни герои трябва да се бият с извънземна раса и опасни разбойници. Филмът е генерирал 70 504 лв. и е привлякъл 5418 зрители.

На десето място е премиерно за седмицата заглавие – „Комбат Вомбат 2: Завръщане“. Анимацията разказва за супергероиня, която обича да помага на хората. Проблемът е, че те търсят помощта ѝ в битка с високите цени на стоките или за да наглежда деца. В града обаче започват да се случват все повече престъпления, извършени от възрастни жители. Комбат Вомбат се захваща с разследване, за да разплете мистериозния случай. Филмът е гледан от 1131 зрители, донасяйки приход от 12 081 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:50 | 19.08.24 г.
fallback
Още от Изкуство и култура виж още