fallback

„Дедпул и Върколака“ надмина 1,7 млн. лв. в българския боксофис

В световен мащаб филмът е генерирал вече над 1 млрд. долара

18:09 | 12.08.24 г.

„Дедпул и Върколака“ запазва челното си място в класацията с най-гледани филми в България, показват обобщените данни на българските киносалони. За по-малко от три седмици на екран филмът, който е на екран от 24 юли, e привлякъл близо 116 хил. зрители, а приходите от билети надвишават 1,7 млн. лв. и вероятно другата седмица ще надмине 2 млн. лв.

В световен мащаб е генерирал вече над 1 млрд. долара.

„Дедпул и Върколака“ е третата част от поредицата за Дедпул и събира на екран актьорите Райън Рейнолдс и Хю Джакман. Те влизат в ролите си на супергерой и мутант от Х-Men. Бюрократичната организация TVA, която съществува извън времето и пространството, измъква Уейд Уилсън (Рейнолдс) от мирното му съществуване и го пращат на мисия. За да спаси света, Дедпул трябва да открие съкрушена и незаинтересована от нищо версия на Върколака и да го убеди да се присъедини към него – нещо, което звучи по-лесно, отколкото се оказва.

 „Аз, проклетникът 4“ е изместен от второто място, което тази седмица заема драматичният филм „Никога повече“ по едноименния бестселър роман на Колийн Хувър. Лили Блум (Блейк Лайвли, „Клюкарката“ ) е млада жена, която е преживяла травматично детство. Тя иска да обърне гръб на мрачното си минало и да постави ново начало на живота си в Бостън. Там се запознава с харизматичния неврохирург Райл Кинкейд (Джъстин Балдони, който е режисьор на филма) и двамата започват връзка. Със задълбочаването на отношенията им героинята открива отражението на проблемната история на родителите си в собствената си връзка. Филмът е гледан от 8292 зрители, генерирайки приход от 108 240 лв.

На трето място остава анимационният филм за миньоните и суперзлодея Гру „Аз, проклетникът 4“ с близо 2 млн. лв. приход от продажбата на 16 855 билета. Анимацията е на екран от началото на юни и за първи път оттогава пада до третата позиция.

Четвърти остава „Отвътре навън 2“. Продължението на филма от 2015 г. разказва за малката Райли и навлизането в пубертета. Към обичайните ѝ емоции, които зрителите познават от първата част, се присъединяват и онези, присъщи на този етап от порастването – тревожност, завист, досада, срам. Филмът е генерирал приход от 2 233 217 лв. от продажбата на 182 017 билета.

На пето място тази седмица по зрителски интерес е екшън фантастиката със звезден актьорски състав „Borderlands: Тайната реликва“. Филмът е базиран на едноименната видеоигра на Gearbox и разказва за Лилит (Кейт Бланшет) – известен ловец на глави с тайнствено минало. Тя се отправя на мисия – да открие изчезналата дъщеря на Атлас (Едгар Рамирес), събирайки отряд от аутсайдери: опитния наемник Роланд (Кевин Харт), младата Тайни Тина (Ариана Грийнблат) и нейния мускулест защитник Крейг (Флориан Мунтяну), ексцентричния учен Танис (Джейми Лий Къртис), и саркастичния робот Клаптрап (Джак Блек). Заедно тези невероятни герои трябва да се бият с извънземна раса и опасни разбойници. Филмът е генерирал 31 296 лв. в премиерния си уикенд от продажбата на 2281 билета.

„Пазителя на дракони“ е на шесто място. Испанско-китайският анимационен филм на режисьорите Салвадор Симо и Ли Джианпин разказва за мрачен период в магическия Китай, когато драконите биват преследвани и затваряни в железни тъмници. Сирачето Пинг, живеещо в планинските райони, помага на последния жив дракон да избяга от плен и се присъединява към него в търсене на последното драконово яйце, откраднато от зъл магьосник. Филмът е гледан от 11 040 зрители, донасяйки приход от 118 125 лв.

Напрегнатият трилър „Капанът“ е на седмо място сред най-гледаните заглавия. Филмът на М. Найт Шаямалан („Шесто чувство“) с Джош Хартнет разказва за полицейска операция, при която полицията залага капан на сериен убиец, за да го залови по време на концерт на поп звезда. „Капанът“ е гледан от 8025 зрители, донасяйки приход от 99 696 лв.

Френската адаптация по романа на Александър Дюма „Граф Монте Кристо“ е на осма позиция с 26 166 зрители и 344 053 лв. приход.

На девето място е анимацията „Малката русалка“ по познатата приказка на Ханс Кристиян Андерсен, за която изминалият уикенд беше премиерен. Филмът е гледан от 934 зрители, донасяйки 10 270 лв. приход.

На десета позиция е екшън комедията „Лоши момчета: Всичко или нищо“. Четвъртият филм за детективите Лаури и Бърнет (Уил Смит и Мартин Лорънс) е донесъл приход от 1 314 980 лв. от продажбата на 97 102 билета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:10 | 12.08.24 г.
fallback
Още от Изкуство и култура виж още