fallback

Universal Music и Meta разширяват лицензионното си споразумение

Сделката ще създаде нови възможности за творците и авторите на песни в социалните мрежи на Meta, заяви музикалната компания

15:50 | 12.08.24 г.
Автор - снимка
Редактор

Universal Music Group (UMG) – най-голямата музикална продуцентска компания в света, обяви в понеделник разширено споразумение с компанията майка на Facebook – Meta Platforms, за създаването на нови възможности за творците и авторите на песни в социалните мрежи на Meta, съобщава Ройтерс.

„UMG бе първата голяма музикална компания, която лицензира Facebook през 2017 г. и това нова споразумение допълнително ще разшири възможностите за музиката в рамките на екосистемата на Meta”, заяви компанията, която представлява творци като Тейлър Суифт и Били Айлиш.

Сделката засяга всички основни платформи на Meta, включително Facebook, Instagram, Messenger и за пръв път – WhatsApp.

Подновеното споразумение адресира и въпроса за заплащането на творците и авторите на песни, казва UMG.

В края на юли музикалният лейбъл заяви, че е сложил край на партньорството си с Meta за стрийминг на премиум музикални видеоклипове. Компанията заяви, че този вид продукт е по-малко популярен сред потребителите на Facebook в сравнение с други музикални продукти.

Групата за 54 млрд. долара, която държи над една трета от пазара, постигна ново лицензионно споразумение с TikTok през майк, възстановявайки песните и творците си в социалната мрежа.

Миналия месец акциите на UMG изтриха над 23% от стойността си в рамките на един ден след по-лоши от очакваното приходи от стрийминг и абонамент за второто тримесечие, които разочароваха инвеститорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:50 | 12.08.24 г.
fallback
Още от Изкуство и култура виж още