fallback

Disney ще инвестира 5 млрд. долара във филми и тв продукция в Европа и Африка

Бизнесът на компанията в Европа, Близкия изток и Африка обхваща 130 пазара в региона

13:44 | 09.08.24 г.

Disney съобщи, че планира да инвестира най-малко 1 млрд. долара всяка година във Великобритания, Европа, Близкия изток и Африка през идните пет години, за да произвежда филми и телевизионни сериали, съобщи говорител на компанията пред Ройтерс.

Тя ще вложи средствата във филми, Disney+, National Geographic и други телевизионни продукции, допълни говорителят в съобщение по имейл.

Плановете на Disney може да надградят успеха през последно време на филми като „Отвътре навън 2“ и телевизионния бизнес на компанията.

„Отвътре навън 2“ постигна приходи от продажби на билети на стойност 1,6 млрд. долара в цял свят, а „Дедпул и Върколака“, който дебютира през настоящото тримесечие, донесе над 850 млн. долара.

Плановете бяха съобщени първо от Financial Times, който цитира ръководителя на компанията за Европа Йън Кепен. „Смятаме, че отново сме на прав път с филмите, което е фантастично“, заяви той пред изданието.

По-рано тази седмица Disney прогнозира „умерено търсене“ при бизнеса ѝ с тематични паркове през идните тримесечия, което доведе до спад на цената на акциите ѝ с 1,1% в сряда.

Бизнесът на Disney в Европа, Близкия изток и Африка обхваща 130 пазара в региона търговски и оперативно, става ясно от сайта на компанията. Предлатането ѝ за региона включва Disney+, игрални филми, телевизия, лицензиране на съдържание и местни оригинални продукции, сочи още информация на сайта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:44 | 09.08.24 г.
fallback
Още от Изкуство и култура виж още