fallback

„Дедпул и Върколака“ продължава да владее боксофис класацията

Филмът стана най-касовия филм с рейтинг R в историята

09:52 | 05.08.24 г.

След 10 дни по кината в Северна Америка „Дедпул и Върколака“ вече се превърна в най-касовия филм с рейтинг R (забранен за зрители под 17 години – бел. ред.) в историята, без да се взима предвид инфлацията, съобщава Associated Press.

Във втория си уикенд на екран блокбъстърът на Marvel Studios с участието на Раян Рейнолдс и Хю Джакман продължава да се представя силно, събирайки 97 млн. долара според студийни оценки. Така общата сума от премиерата насам възлиза на 395,6 млн. долара, измествайки предишния най-печеливш филм с рейтинг R – “Страстите Христови“, който беше начело 20 години с приходи за 370 млн. долара.

На световно ниво лентата е събрала приходи за 824,1 млн. долара, с което вече задминава глобалните продажби на първите два филма „Дедпул“. Оригиналният филм от 2016 г. генерира 782,6 млн. долара, а продължението от 2018 г. - 734,5 млн. долара.

Основните претенденти през уикенда се представиха слабо.

Последният трилър на М. Найт Шаямалан – „Капанът“, събра скромните 15,6 млн. долара при дебюта си. Филмът, в който Джош Харнет играе сериен убиец, преследван от полицията на концерт, получи ниска оценка както от критиката – 48% в Rotten Tomatoes, така и от публиката – C+ в CinemaSvore.

С бюджет от около 35 млн. долара, финансиран до голяма степен от самия Шаямалан, „Капанът“ не се нуждаеше от голяма премиера. Филмът обаче все пак може да изпита трудности да излезе на печалба.

Harold and the Purple Crayon, адаптиран по класическата детска книга, също не успя да привлече голям интерес, дебютирайки с приходи за 6 млн. долара. Той също не бе одобрен от критиците с оценка 28% в RottenTomatoes, но публиката го хареса повече – рейтинг А- в CinemaScore.

“Туистърс“ обаче продължава да предизвиква буря в боксофиса, нареждайки се на второ място в класацията с приходи за 22,7 млн. долара в третия си уикенд на екран.

Холивуд приключи юли като най-добрия си месец от година и първия с приходи за над 1 млрд. долара от юли 2023 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:52 | 05.08.24 г.
fallback
Още от Изкуство и култура виж още