fallback

„Аз, проклетникът 4“ е най-гледаният филм в България втора поредна седмица

„Отвътре навън 2“ запазва втората си позиция

18:34 | 15.07.24 г.

„Аз, проклетникът 4“ остава начело на класацията с най-гледани заглавия в българските кина, сочат обобщените данни на киносалоните у нас. След два уикенда на екран той е привлякъл 75 118 зрители, генерирайки приходи от 932 369 лв. Гру и миньоните продължават да владеят боксофиса и в Северна Америка.

На второ място е анимацията „Отвътре навън 2“, която е привлякла общо 146 253 зрители от премиерата си досега, донасяйки над 1,8 млн. лв.

Трети е приключенският екшън „Туистърс“, за който миналият уикенд е бил първи на голям екран в България. Кейт (Дейзи Едгар-Джоунс, позната от ролята си в сериала „Нормални хора“) и Тайлър (Глен Пауъл от романтичната комедия „Обичам да те мразя“) се озовават в епицентъра на няколко бури в Оклахома, обединявайки сили, за да предвидят и по възможност – опитомят, природните стихии. За премиерния си уикенд филмът е гледан от 3626 зрители, донасяйки 53 428 лв.

 „Граф Монте Кристо“ – адаптация по едноименния роман на Александър Дюма, е на четвърто място в седмичната класация за най-гледани заглавия.  Френската приключенска драма е режисирана от Матийю Делапорт и Александър дьо ла Пателиер, които са написали и сценария, а в главната роля е актьорът Пиер Нини. По време на премиерата си в Кан филмът получи 12-минутни овации от публиката. За две седмици на екран у нас той е гледан от 9458 зрители, генерирайки приходи от 123 642 лв.

Петата позиция от миналата седмица запазва екшън комедията „Лоши момчета: Всичко или нищо“. Филмът отново ни среща с детективите Лаури и Бърнет (Уил Смит и Мартин Лорънс), които този път се заемат да изчистят името на вече покойния капитан Конрад Хауърд от полицията в Маями, натопен, че е работил с наркокартели в продължение на години. Гледан от 86 249 зрители, филмът е донесъл 1 169 519 лв.

Шеста е романтичната комедия „Покажи ми Луната“, в която Кели Джоунс (Скарлет Йохансон) е маркетинг специалист, чиято задача е не просто да поправи накърнения публичен имидж на НАСА, но и да „продаде“ Луната. Командир Коул Дейвис (Чанинг Тейтъм) не е съвсем съгласен с нетрадиционните ѝ методи. Искрите между двамата пламват, когато Кели се захваща за работа и създава пълен хаос във и без това сложната задача, с която Коул е натоварен. Филмът е гледан от близо 2 хил. души в премиерния си уикенд, донасяйки приходи от 27 272 лв.

„Нито звук: Ден първи“ е на седмо място с близо 20 хил. зрители и приходи от 255 687 лв. Филмът е предистория на „Нито звук“ (2018) и „Нито звук 2“ (2021), режисирани от Джон Кразински (познат с ролята си на Джим Халпърт от ситком сериала „Офисът“ ).

Осми е „Гарфилд: Филмът“, който приближава приходи от 1 млн. лв. след близо два месеца на екран. Мързеливият рижав котарак и неговото неочаквано приключение извън стените на дома са привлекли 85 505 зрители и са донесли общо 983 466 лв.

На девето място е хорърът MaXXXine с участието на Миа Гот. Действието се развива в Холивуд през 1985 г., когато безпощадният мистериозен убиец Нощния ловец тероризира Калифорния. Актрисата от филми за възрастни Максин Минкс (Миа Гот) най-накрая получава шанс за големия си пробив в киното, но няколко души от обкръжението ѝ се оказват жертва на убиеца, а нейното зловещо минало е напът да излезе наяве. Филмът е гледан от 2564 зрители, генерирайки приходи от 32 976 лв.

Десетата позиция си запазва „Хоризонт: Американска сага - Глава 1“. Уестърнът на Кевин Костнър е гледан от 2307 зрители, донасяйки 29 532 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:34 | 15.07.24 г.
fallback
Още от Изкуство и култура виж още