fallback

„Аз, проклетникът 4“ и миньоните превземат българския боксофис

Филмът за суперзлодея Гру и неговите жълти помощници измести от първото място „Отвътре навън 2“

17:35 | 08.07.24 г.

Анимационният филм „Аз, проклетникът 4“ оглави класацията с най-гледани филми в България през уикенда, показват обобщените данни на киносалоните у нас. Четвъртата част от франчайза за суперзлодея Гру и малките му жълти помощници – миньоните, разказва за появата на новия член в семейството – Гру Джуниър. Гледането на бебе не е лесно, особено с жълтите пакостници за помощници, а в добавка –  известният злодей Максим Ле Мал бяга от затвора и заедно с фаталната си приятелка Валентина се зарича да отмъсти на Гру. Филмът е гледан от 30 100 зрители, генерирайки приходи от 386 519 лв. в първите си дни на екран.

На второ място остава „Отвътре навън 2“, който е по кината от средата на юни, а вече е донесъл над 1,6 млн. лв. Анимацията за чувствата, с които се бори порастващата Райли, е гледан от 132 678 зрители.

Филмът на Майкъл Сарноски „Нито звук: Ден първи“ е на трета позиция. Лентата е предистория на „Нито звук“ (2018) и „Нито звук 2“ (2021), режисирани от Джон Кразински (познат с ролята си на Джим Халпърт от ситком сериала „Офисът“ ).

„Нито звук: Ден първи“ разказва за момента, в който мистериозни създания със свръхизострен слух завладяват Ню Йорк, а мълчанието се превръща в единственото средство за оцеляване на жителите му. Той е гледан от общо 14 481 зрители, донасяйки приходи от 194 350 лв.

На четвърто място е най-новата филмова адаптация по романа „Граф Монте Кристо“ на Александър Дюма. Френската приключенска драма е режисирана от Матийю Делапорт и Александър дьо ла Пателиер, които са написали и сценария, а в главната роля е актьорът Пиер Нини. Премиерата на филма се състоя на филмовия фестивал в Кан, където бе посрещнат с 12-минутни овации от публиката. В премиерния си уикенд в България филмът е гледан от 3134 зрители, донасяйки 43 636 лв.

„Лоши момчета: Всичко или нищо“ остава на пето място. Филмът отново ни среща с детективите Лаури и Бърнет (Уил Смит и Мартин Лорънс), които този път се заемат да изчистят името на вече покойния капитан Конрад Хауърд от полицията в Маями, натопен, че е работил с наркокартели в продължение на години. Филмът е генерирал приходи от над 1,1 млн. лв. и е привлякъл 81 242 зрители.

На шесто място е хорърът MaXXXine с участието на Миа Гот. Действието се развива в Холивуд през 1985 г., когато безпощадният мистериозен убиец Нощния ловец тероризира Калифорния. Актрисата от филми за възрастни Максин Минкс (Миа Гот) най-накрая получава шанс за големия си пробив в киното, но няколко души от обкръжението ѝ се оказват жертва на убиеца, а нейното зловещо минало е напът да излезе наяве. Филмът е гледан от 895 зрители, донасяйки 12 314 лв.

Великденската анимация „Заешка академия“ се завръща в класацията на седма позиция, след като миналата седмица беше на 26-о място. Филмът разказва за зайчето Макс, избрано в майсторски клас за великденски зайци, което трябва да спаси Великден от семейство лукави лисици. На екран от 12 седмици, анимацията е гледана от 12 679 зрители, донасяйки 133 383 лв.

„Гарфилд: Филмът“ е на осмо място, като вече е гледан от 84 014 зрители и има приходи от 965 435 лв.

На девето място е „Екзорсизмът“ с Ръсел Кроу. Трилърът, режисиран от Джошуа Джон Милър, разказва за актьор, чието поведение по време на снимките на филм на ужасите изглежда смущаващо. Дъщеря му, разтревожена от ситуацията, се опитва да разбере дали той се е завърнал към старите си зависимости, или нещо далеч по-страшно се случва зад кадър. Филмът е донесъл над 77 хил. лв. от продажбата на 6357 билета.

Десети е „Хоризонт: Американска сага - Глава 1“. Уестърнът на Кевин Костнър е гледан от 1885 зрители, генерирайки приходи от 24 216 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:47 | 08.07.24 г.
fallback
Още от Изкуство и култура виж още