fallback

„Лоши момчета: Всичко или нищо“ превзе и българския боксофис

Българската комедия „Никога не е просто секс“ се задържа в класацията и тази седмица

09:36 | 11.06.24 г.

Уил Смит и Мартин Лорънс се завръщат в паметните си роли на Лаури и Бърнет, за да оглавят класациите за най-гледани филми и в Северна Америка, и в България с „Лоши момчета: Всичко или нищо“. Двамата детективи този път се отправят на мисия да изчистят името на вече покойния капитан Конрад Хауърд от полицията в Маями, натопен, че е работил с наркокартели в продължение на години. Най-новото им приключение е гледано на голям екран от 22 839 зрители у нас, генерирайки приход от 331 615 лв. в премиерния си уикенд, показват обобщените данни на българските киносалони.

На второ място остава „Гарфилд: Филмът“. Анимацията за мързеливия рижав котарак за три седмици е гледана от 62 327 зрители, донасяйки общо 703 768 лв.

На трето място е второто ново заглавие за седмицата – ужасът „Наблюдателите“ с Дакота Фанинг в главната роля. Филмът разказва за млада художничка, която се губи в мистериозна гора в Ирландия. В търсене на подслон, попада в капан заедно с трима непознати, преследвани всяка нощ от страховити същества. Режисьор е дъщерята на М. Найт Шаямалан („Шесто чувство“) Ишана Найт Шаямалан. Филмът е донесъл 20 094 лв. приход от продажбата на 1469 билета.

На четвърта позиция е научнофантастичният екшън „Кралството на планетата на маймуните", който е на екран в българските кина от пет седмици. За този период е гледан от 40 292 зрители, донасяйки 553 241 лв.

Пети е „Фюриоза: Сага за „Лудия Макс“ на Джордж Милър с Аня Тейлър-Джой в главната роля. За три седмици лентата от филмовия свят на „Лудия Макс“ е донесла приход от 216 384 лв. от продажбата на 15 308 билета.

На шесто място е „Училището на магическите животни“. Адаптация по едноименния роман на Маргит Ауер, филмът разказва за Ида – новото момиче в класа, което от аутсайдер се превръща в звезда благодарение на своя вълшебен любимец – говорещата лисица Рабат. От премиерата си на 31 май насам немският филм е гледан от 4836 зрители, донасяйки 48 014 лв.

Българската комедия „Никога не е просто секс“ се задържа в класацията и тази седмица, спадайки с една позиция надолу до 7-ото място. Режисьорският дебют на Саня Борисова е гледан от 32 307 зрители, донасяйки приход от 393 045 лв.

На осмо място остава „Измислени приятели“ на Джон Красински, познат като Джим от „Офисът“ и като Джак Райън от едноименния сериал по романите на Том Кланси. Семейният филм, режисиран от Красински, разказва за момиче, което вижда въображаемите приятели, изоставени от хората при порастването им. Гледан е от 19 393 зрители, генерирайки общ приход от 216 668 лв.

Девета е българската комедия „Опасни шматки“, която е на екран от 8 седмици. Филмът за двамата приятели, решили да оберат мол, е гледан от 28 207 зрители, донасяйки приход от 353 586 лв.

На десето място остава японското аниме Haikyuu!! The Dumpster Battle на Сусуму Мицунака, продължение на едноименния сериал. За две седмици то е гледано от 2261 зрители, генерирайки приход от 28 387 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:33 | 11.06.24 г.
fallback
Още от Изкуство и култура виж още