fallback

Семейният филм „Измислени приятели“ спечели 35 млн. долара при дебюта си в Северна Америка

„Кралството на планетата на маймуните“ продължава да се представя силно

10:56 | 20.05.24 г.
Автор - снимка
Редактор

Филмът на Джон Красински „Измислени приятели“ зае първото място в боксофис класацията в Северна Америка този уикенд, показаха студийни оценки. Дебютът за 35 млн. долара обаче все пак остана малко под някои очаквания, съобщава Associated Press.

С участието на Раян Рейнолдс, Кейли Флеминг и озвучаван от актьори като Стив Карел, Мат Деймън, Емили Блънт и др. „Измислени приятели“ е изцяло дело на Красински, който е сценарист, режисьор и актьор във филма.

Продукцията, на стойност 110 млн. долара, генерира 20 млн. долара от 56 пазара, с което общо приходите възлизат на 55 млн. долара.

„Измислени приятели“ получи смесени оценки от критиците – 49% в Rotten Tomatoes, но публиката му даде рейтинг А по CinemaScore този уикенд. Студиото зад филма – Paramount, го смята за успешен дебют и е оптимистично колко дълго ще се задържи на екран.

„Кралството на планетата на маймуните“ продължава да се представя силно. За 10 дни филмът задмина приходи от 100 млн. долара на местно ниво и 237 млн. долара на международно. Той се нареди на второ място през уикенда, генерирайки 26 млн. долара.

„Измислени приятели“ не бе единствената премиера през уикенда. „Безликите: Глава първа“ на Lionsgate се представи по-силно от очакваното с приходи от 12 млн. долара.

Биографичният „Ейми Уайнхаус: Back to Black“ също дебютира в Северна Америка с приходи за 2,9 млн. долара.

Лятото, което за Холивуд е от първия уикенд на май, все още тепърва започва и може да се засили следващия уикенд с премиерите на „Фюриоза: Сага за Лудия Макс“ и „Гарфилд: Филмът“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:57 | 20.05.24 г.
fallback
Още от Изкуство и култура виж още