fallback

Новият филм от франчайза "Игрите на глада" зае първото място в боксофиса в САЩ

Приходите на "Капитан Марвел 2" продължават да се сриват

09:55 | 20.11.23 г. 1

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии” зае първото място в боксофис класацията в Северна Америка в първия си уикенд на екран, събирайки 44 млн. долара от продажби на билети, показват студийни оценки от неделя.

Уикендът бе наситен за кината, насочвайки се към още по-печелившите дни около Деня на благодарността. Макар че имаше много филми, сред които да се избира, нито един не се оказа абсолютен хит. Сред останалите заглавия бе „Капитан Марвел 2“, чиито приходи се сринаха със 78% през втория уикенд, както и семейният „Тролчета: Бандата се събира“, футболният „Гол за победа“ и хорърът „Черен петък“.

„Балада за пойни птици и змии“ е интересен казус за франчайз, който е в латентно състояние от 8 години и тества водите за нова епоха. С генерираните 44 млн. долара обаче това е дъно за филмите от франчайза. Четирите ленти с Дженифър Лорънс преминаха границите от 100 млн. долара през премиерните си уикенди.

Lionsgate работи различно от големите студия обаче, лицензирайки филмите към международните дистрибутори, което помага да се покрие голяма част от бюджета на филма. С още 54,5 млн. долара събрани на международно ниво, филмът, чието действие се развива преди оригиналните, вече е спечелил 98,5 млн. долара.

“Тролчета: Бандата се събира“ – третият от анимацията, зае второ място с приходи за 30,6 млн. долара в Северна Америка. Филмът стартира извън страната по-рано и се очаква да мине границата от 100 млн. долара този уикенд.

След трудния дебютен уикенд перспективите пред „Капитан Марвел 2“ изглежда стават все по-лоши. Той събра едва 10,2 млн. долара във втория си уикенд на екран, заемайки трето място. На международно ниво филмът добавя едва 19,5 млн. долара, с което общите му приходи до момента възлизат на 161,3 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:55 | 20.11.23 г.
fallback
Още от Изкуство и култура виж още