fallback

Анимацията за Супер Марио завзе върха на боксофис класацията в САЩ

Общите приходи от света и Северна Америка на филма възлизат на 377 млн. долара

10:30 | 10.04.23 г.
Автор - снимка
Създател

Анимацията "Супер Марио Bros.: Филмът" зае първото място в боксофис класацията на Северна Америка с приходи от 204,6 млн. долара за първите пет дена на екран, от които 146,4 млн. долара през уикенда, съобщи Асошиейтед прес.

С още 173 млн. долара по света приходите от филма възлизат на 377 млн. долара. Това е рекорд за видео адаптация - сумата надвишава тази от 210 млн. долара на "Warcraft", както и за анимация (358 млн. долара на "Замръзналото кралство 2"). Световните приходи са най-високите за премиерно излъчване от началото на 2023 г.

Отзивите за филма на критиците са смесени - 56% от оценките в сайта Rotten Tomatoes са положителни. Публиката е по-благосклонна и оцени филма с А в Cinema Score.

"Джон Уик 4" с Киану Рийвс запазва второто си място от миналата седмица с приходи от 14,6 млн. долара през уикенда. Непосредствено след него е  "Dungeons & Dragons: Разбойническа чест" с 14,5 млн. долара.

Четвърти е спортният биографичен филм "Въздушния" с Бен Афлек, Вайола Дейвис и Мат Деймън, събрал приходи от 14,5 млн. долара през уикенда. Отзивите за филма са отлични - 95% положителни на сайта Rotten Tomatoes.

Шестият филм от хорър поредицата "Писък" със звездите от "Приятели" Кортни Кокс и "Уенздей" Джена Ортега е на пето място с 3,3 млн. долара.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:30 | 10.04.23 г.
fallback
Още от Изкуство и култура виж още