fallback

VP Brands International привлича нови партньори на най-голямото изложение за duty-free в Кан

Водещият производител на вина и високоалкохолни напитки се нареди сред топ марките за безмитна търговия

09:30 | 09.10.24 г.
Автор - снимка
Създател

Тази година най-престижното събитие за безмитна търговия TFWA World Exhibition & Conference събра 462 изложители и общо 7456 посетители от цял свят. По традиция то събира най-големите и наложени компании в различни сектори като дава възможност за срещи на водещи производители, вносители, дистрибутори и ритейлъри от цял свят. Участието е ограничено и до него се допускат само марки с доказано интернационално присъствие. От българска страна специално участие взе лидерът в производството на вино и високоалкохолни напитки VP Brands International. Компанията представи своите експортни лидери - уиски Black Ram и водка FLIRT и се нареди сред водещите играчи в алкохолната индустрия. Изложението в Кан е едно от най-значимите business-to-business събития на световната карта.

52% от посетителите бяха от Европа, 25% дойдоха от Азия, следвани от 9% от Америка и Близкия изток, и 4% от Африка. Сред най-големите групи посетители бяха представители на Франция (689), Обединеното кралство (592) и САЩ (299). Секторът на виното, спиртните и безалкохолните напитки беше една от водещите категории на изложението, представляващ 25% от всички изложени продукти, наред с парфюми и козметика (33%) и храни и добавки (15%). Основната цел на TFWA 2024 е да стимулира иновациите и развитието на бизнеса, като същевременно служи като платформа за създаване на контакти, обмен на знания и откриване на нови възможности.

Особено внимание привлече динамичният щанд на VP Brands International с впечатляващи дисплеи за двете продуктови категории – уиски Black Ram и водка FLIRT, което предизвика голям интерес сред посетителите. Участието в изложението допринесе за укрепване на съществуващите връзки и създаване на нови възможности за разширяване на присъствието на международните пазари, разказаха експертите на VP Brands. Те успяха да осъществят редица важни срещи с дистрибутори и оператори на безмитни и travel retail магазини, което значително спомага за затвърдяването на позициите на съществуващите пазари и възможност за активиране на нови клиенти и канали. Също така бяха проведени срещи с нови потенциални партньори от Европа, Близък Изток и Африка. FLIRT и Black Ram присъстват успешно на над 30 международни пазара.

TFWA е водеща асоциация на производителите, която обединява 440 компании с традиции в безмитната търговия, сред които са едни от най-разпознаваемите световни брандове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:10 | 09.10.24 г.
Още от Lifestyle виж още