fallback

Европейска Октоберфест разходка с директните полети на „България Еър“

Националният превозвач предлага директни полети към някои от най-забележителните европейски дестинации

15:40 | 01.10.24 г.
Автор - снимка
Създател

Есента долетя бързо, а с нея дойде времето за един от най-известните и обичани световни фестивали, който всяка година събира хиляди почитатели на хубавата бира и незабравимите изживявания. Октоберфест вече стартира, а с него нараства и желанието ни за пътувания.

Националният превозвач „България Еър“ предлага директни полети към някои от най-забележителните европейски дестинации, където може да се насладите от първо лице на фестивала и да си подарите време със своите близки и приятели. Берлин, Прага, Брюксел, Лондон, Цюрих и Франкфурт са локациите, където в момента протичат празненствата. Всеки един от градовете крие в себе си магия и стотици забележителности, които да допълнят вълнуващото пътешествие.

Ако сте от хората, които искат да се докоснат до Октоберфест, от „България Еър“ сме Ви подготвили кратък наръчник къде и докога може да го направите.

Берлин

Халби със студена фестивална бира, плодово бренди, вкусни претцели, зашеметяващи костюми и много музика очакват посетителите на един Октоберфест в столицата на Германия, където тържествата започнаха от 21 септември и ще продължат до 29 октомври. За разлика от оригиналния Октоберфест в Мюнхен, берлинската версия на фестивала се разпространява на различни места в града. Популярните места включват Kurt-Schumacher-Damm, Alexanderplatz, Spandau и Spreewiesn. До Берлин може да стигнете с директен полет на „България Еър“ три пъти седмично – в сряда, петък и неделя.

Франкфурт

Най-големият град в германската провинция Хесен също може да ви предложи едно от най-автентичните и незабравими Октоберфест изживявания. Вече близо 15 години Франкфурт е домакин на фестивала. Първото му издание се провежда през 2007 година, като оттогава досега всеки следващ път интересът към него расте все повече. Около 60 хил. души посещават Октобефест фестивала във Франкфурт само в рамките на 4 седмици. Тази година тържествата започнаха на 18 септември и ще продължат до 13 октомври, така че все още имате време да резервирате своя директен полет на „България Еър“ до Франкфурт и да се докоснете до бирената фиеста.

Прага

Oктоберфест е важна част от баварската култура и се провежда от 1810 г. насам. Предвид това, не е изненадващо, че през октомври в Прага може да се насладите на много и различни събития, свързани с празника на пивото. В рамките на целия месец в чешкат столица може да откриете различни празненства, с много забавления, музикални концерти, братвурсти, претцели и щедро лееща се бира – всички посветени на Октоберфест. „България Еър“ лети директно до Прага четири пъти седмично, а пътешествениците може да избират от удобни сутрешни полети във вторник, четвъртък и петък, както и следобеден полет в неделя.

Лондон

Едно малко по-нестандартно, но също толкова изкушаващо Октоберфест предложение е Лондон. Ако искате да комбинирате фестивалното настроение с посещение на културни забележителности и потапяне в английската култура, то през октомври Лондон е перфектният избор за вас. В английската столица можете да избирате сред безброй Октоберфест партита из целия град. Полетите на националния превозвач до Лондон се изпълняват три пъти седмично – през делнични и почивни дни с възможност за бързо организиране на кратко бягство до Острова през уикенда.

Цюрих

Те са луди, хората от Цюрих! Това трябва да са си помислили баварците. Да поставят палатка за бира в средата на главната зала на най-голямата жп гара в Швейцария и да празнуват собствения си Октоберфест - така организаторите на Октоберфест в Цюрих разказват на уебсайта си за фестивала, с който отбелязват всяка година празника на бирата. Тази година той започна на 26 септември и ще продължи до 19 октомври. Може да резервирате своя директен полет с „България Еър“ до Цюрих и да станете част от вълнуващото преживяване.

Брюксел

Истинските ценители на бирата знаят, че ако някой може да се мери с германската бира, то това е белгийската бира. Макар да няма специални събития, посветени на Октоберфест, Брюксел е задължителна дестинация за любителите на кехлибарената напитка. Само преди броени дни завърши и известният национален белгийски бирен уикенд, където посетителите имаха възможност да дегустират над 500 вида бири от над 50 пивоварни в страната. Споменавайки това, няма как да пропуснете Брюксел като задължителна дестинация по време на своята Европейска бирена обиколка. Полетите на „България Еър“ до Брюксел се изпълняват с избор от четири следобедни полета през седмицата, предоставяйки лесни опции за различни по продължителност почивки в Белгия.

В цената на билетите се включва безплатен check-in, ръчен багаж до 10 кг, заедно с дамска чанта или чанта за лаптоп. Пътниците, избрали да летят в икономична класа, получават безплатно вкусен топъл сандвич и напитка по избор, а пасажерите в бизнес класата имат възможност да се насладят на разнообразно и много вкусно 4-степенно меню. Всеки може да направи пътуването си по-просторно и вкусно, като се възползва от услугата Upgrade до бизнес класа от 24 часа до 40 минути преди полет.

Информация за всички дестинации от мрежата на „България Еър“ може да откриете на уебсайта и страниците на авиокомпанията в социалните мрежи, а билети до тях може да закупите онлайн на www.air.bg, както и през мобилното приложение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:40 | 01.10.24 г.
Още от Lifestyle виж още