fallback

"Св. св. Константин и Елена" посреща гости за 7-ми Празници на гроздолечение, вино и СПА терапии с гроздови продукти

Насладете се на традициите от миналото, научете любопитни факти от историята на първия български морски курорт

11:49 | 26.08.24 г.
Автор - снимка
Създател

От 08 до 13 септември в курорта "Св. св. Константин и Елена" започват Празници на гроздолечение, вино и СПА терапии с гроздови продукти. Насладете се на традициите от миналото, научете любопитни факти от историята на първия български морски курорт, свързани с гроздолечението, което е било много популярно през 30-те години на 20-и век.

И днес традициите са запазени, като модерният им вариант се практикува в много от СПА центровете на хотелите в курорта. При посещение на празниците от 08 до 13 септември може да спечелите подаръчни ваучери за СПА процедури в курорта и да усетите комбинацията от благотворното влияние на лечебната минерална вода с гроздови продукти при разкрасителни процедури и терапии за лице и тяло.

Тези терапии спомагат на организма за извеждане на токсините и шлаките от тялото и за релакс на мускулите, за подобряване на имунитета и защитните функции на кожата, стимулират кръвообращението, както и синтеза на колаген. Гроздето е ценено не само за вкусовите си качества, но и за своите лечебни свойства.

Друг от акцентите на събитието ще бъде представянето на специално подбрани вина от утвърден сомелиер. Посетителите ще имат възможност да опитат различни сортове вина от варненския регион, които отразяват уникалността на българската винена култура. Сомелиерът ще сподели интересна информация за процеса на винопроизводство, както и за подходящите комбинации с храна.

Празниците на гроздолечение са преживяване, което ще съчетае удоволствието от винената култура с ползите от гроздето в цялото му разнообразие за организма. Не пропускайте шанса да бъдете част от това незабравимо събитие и да се насладите на българските традиции.

7-мите празници на гроздолечението се организират с финансовата подкрепа на Община Варна и със съдействието на хотел "Астор Гардън", хотел "Приморски", хотел "Балнео & СПА Азалия", комплекс „Аквахаус Термал & Бийч“ и "Енсана Аквахаус" хотел.

Вижте програмата тук: https://visitstconstantine.bg/event/vii-praznici-grozdolechenie

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:49 | 26.08.24 г.
Още от Lifestyle виж още