fallback

Avon Products подаде молба за защита от банкрут

Със стъпката компанията иска да реши съдебните дела, свързани с обвинения за употребата на талк в продуктите

09:06 | 13.08.24 г.
Автор - снимка
Редактор

Avon Products, собственик на козметичния бранд, известен с продажбите си по домовете, подаде документи за банкрут, след като бе изправен пред вълна от съдебни дела, в които се твърди, че талкът в продуктите му причинява рак, съобщава Bloomberg.

Компанията е подала молба за защита от банкрут по Глава 11 от американското законодателство пред съда в Делауеър в понеделник, за да отговори на съдебните дела около талка, се казва в изявление. Avon е изброила активи и задължения за по поне 1 млрд. долара и не повече от 10 млрд. долара в молбата си.

Avon Products е холдингова компания, която продаде дейността си в САЩ през 2016 г., се вижда от изявлението. Сега фалиралото дружество притежава бранда извън САЩ и международния бизнес.

Международната дейност не е част от процеса на банкрут и работи както обикновено, се казва в изявлението. Брандът Avon в САЩ в момента е собственост на LG Household & Health Care и не е част от банкрута.

Avon е поредната компания, която обявява банкрут, за да се справи с дела, свързани с продукти с талк. Най-известната такава е Johnson & Johnson, която се опита да уреди съдебни дела, използвайки защитата от банкрут няколко пъти, и все още не е успяла.

Базираната в Бразилия Natura & Co, която придоби Avon през 2020 г., се е съгласила да осигури до 43 млн. долара за финансиране на банкрута, казва още Avon.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:06 | 13.08.24 г.
fallback
Още от Lifestyle виж още