fallback

Тай Чи посреща любителите на древното китайско изкуство в "Хилтън София"

Практиките са всеки уикенд в прегръдката на Южния парк - в специално обособената зона зад хотела

09:00 | 05.07.24 г.
Автор - снимка
Създател

Древното китайско изкуство за здравословен и щастлив живот - Тай Чи, се пренася в сърцето на София и вече е достъпно за любителите на хилядолетната източна практика в столичния хотел "Хилтън".

Откритите уроци започват на 6 юли 2024 г. и ще се провеждат всяка събота и неделя от 12:00 ч. в специално обособената зона зад хотела. Този оазис на спокойствието, разположен в самото сърце на Южния парк, предлага идеална среда за Тай Чи практиката - сред зеленината и свежия въздух на природата, далеч от градския шум и забързаното ежедневие.

Водещ инструктор на Тай Чи сесиите в "Хилтън София" ще е майстор Станислав Багалев - първият българин, защитил 4-ти ранг по Тай Чи. Той е сертифициран обучител към фамилия Ян и ръководител на международния "Ян Тай Чи Център София".

"Тай Чи е повече от физическо упражнение - то е изкуство, което преобразява цялостно човека", посочва Багалев. "Чрез бавни движения, съзнателно дишане и ментален фокус ние изграждаме връзка между тялото, ума и заобикалящия ни свят, ето защо мястото на практиката е особено важна за цялостната настройката на човека - енергията, която ще влезе в него, за да се получи перфектният резултат“, допълва инструкторът.

Според майстора Тай Чи е път към вътрешна хармония и баланс, достъпни за всеки - независимо от възраст или физическа подготовка, а сесиите в "Хилтън София" предлагат уникална възможност на всеки да се откъснете от забързаното ежедневие, да се свържете със себе си и да преоткрие вътрешното си спокойствие - всичко това само за час време в сърцето на оживения град.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:43 | 04.07.24 г.
Още от Lifestyle виж още