fallback

Веригата фитнес клубове Next Level придобива конкурента си „Флайс“

Комисията за защита на конкуренцията трябва да се произнесе за сделката в седемдневен срок

12:08 | 04.07.24 г.

Една от най-големите фитнес вериги у нас, с клубове в София – Next Level („Некст Левъл Фитнес“ ООД) планира да придобие фитнесите „Флайс“, става ясно от съобщение в сайта на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Next Level ще придобие контрол върху „Фитнес Флайс Корпорейшън“ ООД и свързаните с дружеството „Пауър Роник“ ООД, „Хепи Груп 1“ ООД, „Фитнес Флайс Про“ ООД, „Фитнес Флайс Груп“ ООД, „Флайс Фит“ ООД и „Фит Енерджи“ ООД.

„Флайс“ разполагат с 20 фитнес клуба в София, а според сайта на Next Level, техните клубове към момента са 14, като предстои отварянето и на 15-и.

КЗК има едноседмичен срок да се произнесе за това по какъв начин концентрацията ще повлияе върху пазара на спортни дейности, предоставяне на фитнес услуги и пазара на продажба на храни, хранителни добавки и тонизиращи напитки.

Дейностите на двете фитнес вериги са насочени към предоставяне на услуги, наосчени към поддържане на добро физическо състояние.

Всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието ѝ върху конкуренцията на пазара в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:08 | 04.07.24 г.
fallback
Още от Lifestyle виж още