fallback

Какво е нужно, за да успееш като производител в България?

VemoHerb® Bulgarian Tribulus е топ продукт вече повече от 20 години

09:00 | 12.10.23 г.
Автор - снимка
Създател

За това как VemoHerb® Bulgarian Tribulus е топ продукт вече повече от 20 години разказва Васил Златев – мениджър маркетинг и продажби и съсобственик във „Вемо 99 ООД“, който споделя повече за тази история на успеха.

VemoHerb е успешна българска компания. Какво още я прави повод за национална гордост?

- Един от ключовите фактори за икономическия растеж на една страна е усвояването на природните ѝ ресурси.

Нашата страна е на трето място в света и лидер в Европа по износ на билки, но икономическият потенциал на тези природни ресурси не се усвоява оптимално.

Според данни на „Информация и природозащита” годишно в страната ни се добиват около 15-17 хил. тона медицински и ароматни растения, а от тях едва около 2-3 хил. тона се преработват или консумират в България.

Иначе казано: България изнася ценните си суровини в чужбина, където те се преработват до крайни продукти, и така цялата добавена стойност от този ресурс изтича извън страната ни. Още по-тъжното е, че тези крайни продукти после се внасят обратно в България и сънародниците ни ги купуват с огромна надценка.

„Вемо 99” е фирмата производител на спортни хранителни добавки VemoHerb®. Ние затваряме целия производствен цикъл изцяло в България – от билковата суровина до крайния продукт. Голяма част от крайните продукти на VemoHerb® се изнасят в чужбина и така 100% от приходите при усвояването на българския природен ресурс се връщат в България.

Освен това затвореният производствен цикъл ни позволява оптимизация на разходите. Опитваме се цените на хранителните ни добавки да бъдат максимално ниски за българския потребител. Смятам, че успяваме на добра цена да постигнем отлично качество, което е потвърдено от нашите клиенти - те реално усещат ползите от VemoHerb® Bulgarian Tribulus, както и от другите ни продукти. 

Снимка: VemoHerb

Когато започнахме да продаваме хранителните добавки VemoHerb® в Чехия, местният дистрибутор настоя да запазим етикетите на български език, защото чехите имат високо мнение за качеството на българските натурални продукти. 15 години по-късно, VemoHerb® е топ бранд в Чехия, а VemoHerb® Bulgarian Tribulus е най-продаваният екстракт от Трибулус терестрис там.

Друга основна разлика между VemoHerb и повечето търговци на хранителни добавки е, че ние инвестираме много в качество и контрол за сметка на маркетинг и реклама.

Как български производител успява да постигне световен успех?

- Залагаме на качеството, т.е. на ефективността и чистотата на нашите продукти. Може и да звучи клиширано, но това е самата истина!

Да разчиташ основно на лустросана реклама мен лично ме отблъсква концептуално, а и в дългосрочен план не е устойчиво. Брандът VemoHerb®  успява да просперира повече от 20 год. именно поради високото и постоянното качество на продуктите си.

Много сме щастливи, че имаме лоялни клиенти, които го оценяват. Те ни препоръчват на свои партньори и приятели, точно защото продуктите ни работят за тях самите.

Водещият ни продукт VemoHerb® Bulgarian Tribulus, който съдържа чист и потентен екстракт от български Трибулус терестрис, понастоящем се патентова със запазената марка Tribuscin™. Всичките ни добавки се стандартизират за висока концентрация на биоактивни вещества.

Желанието ни да произвеждаме ефективни хранително добавки е в основата на успеха ни.

Следващото важно нещо е технологичната възможност да осъществим желанието си и то на добра цена, за да е конкурентен продуктът на пазара.

Как успяваме?

Първо - с къртовски труд, второ – със солидна материална база и екип.

ВемоХерб разполага с голям завод в гр. Кнежа  с 2000 кв.м. покрита площ. В него се произвеждат суровините за хранителните добавки, включително екстракта от Бабини зъби (Трибулус Терестрис).

Разполагаме още с фабрика за производство на крайните продукти в София, която е с 2500 кв.м площ. В София имаме и голяма R&D и лабораторна база с отлично обучени кадри, които правят анализи на всяка партида. Те проверяват количество и концентрацията на биоактивното вещество, гранатират отсъствие на нежелани субстанции в добавките и отговарят за новите разработки.

Много ключов фактор за успеха на един бизнес е екипът. Въпреки че в днешно време много квалифицирани кадри работят извън България, ние имаме късмет с лоялни служители, някои от които са с нас повече от 20 години.

Съвсем отговорно, макар и нескромно, мога да споделя, че са малко фирмите в този бранш, които са толкова добре и цялостно оборудвани.

Снимка: VemoHerb

Кои са предизвикателствата, които срещате?

- „Вемо 99” е производител в хранително-вкусовия и животновъдния сектор. Цялата отговорност за качеството и сигурността на произвежданите продукти пада върху нас - производителя.

Изправени сме пред ежедневни предизвикателства, свързани с подсигуряване на суровините, с обновяването на технологичната база, с контрола върху крайните продукти в нашата собствена лаборатория. Освен това разрешаваме безброй казуси, свързани с промени от регулаторните органи.

Различни видове проверки и одити от държавни институции се правят по няколко пъти в годината, а като добавим и одитите от системите за контрол на качество, които поддържаме доброволно (ISO 9001-2015, HACCP, FSSC 22000:2011, Kosher, Halal, GMP, и GMP+, BIO), това прави по 15-20 одита ежегодно.

Но трудностите са тук, за да бъдат преодолявани, а не за да ни спират да правим това, което умеем и в което вярваме. Имаме много идеи за нови продукти и ще се радваме да ги споделим с потребителите си при първа възможност.

Научете повече за VemoHerb и техния ТОП продукт VemoHerb® Bulgarian Tribulus на сайта им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:12 | 11.10.23 г.
Още от Lifestyle виж още