fallback

Банка ДСК финансира изграждането на двата нови парка за улична храна Quartal

Както и при първата локация на Quartal, за строежа на вторите два парка са използвани преработени морски контейнери

15:11 | 12.04.23 г.
Автор - снимка
Създател

Банка ДСК подкрепя изграждането на двата нови парка за „street food” - Quartal, с инвестиционно финансиране.

Три години след отварянето на първия парк за „street food” - Quartal на бул. Черни връх, акционерите засилват присъствието си на пазара с откриване на две нови локации в гр. София. Първият нов обект - Quartal District, се намира между Студентски град и кв. Дианабад и вече посреща първите си посетители. Quartal District е разположен на площ от 5000 м2 и предлага разнообразие от храни и напитки, организирани в над 20 постоянни обекта с близо 400 седящи места. Обектът включва още магазини, детски кът и място за събития. В края на март с официално събитие и концерт бе открит и третияt парк Quartal Station в партньорство с „Кауфланд България“. Паркът се намира на територията на супермаркета на бул. „Ген. Тотлебен“.

Банка ДСК е единственият кредитор, който се включва в сделката за втория и третия обект от веригата на Quartal.

„За нас като финансова институция е важно да кредитираме устойчиви проекти, които подобряват качеството на живот в градската среда и са атрактивни за младите хора. Банка ДСК е основен партньор и реализатор на други мащабни инициативи за развитието на умните градове и подобряването на градската среда. Партньорството с „Проджект Си Груп“ за развиването на Quartal е още една стъпка към инвестицията в по-добро бъдеще и по-качествен живот за нашите клиенти, а и за обществото ни като цяло“, споделя Боян Стефов, изпълнителен директор и ръководител на направление „Корпоративно банкиране“ в Банка ДСК.

Както и при първата локация на Quartal, за строежа на вторите два парка са използвани преработени морски контейнери. От „Проджект Си Груп“ споделят, че в основата на създаването на парковете стоят устойчиви процеси и при строежа са използвани максимално много екологични материали. Новите проекти очакват своите посетители с разнообразни кулинарни предложения, както и много културни мероприятия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:11 | 12.04.23 г.
Още от Lifestyle виж още