fallback

В. Драмалиев: Биткойнът ще се превърне в актив убежище

Волатилността на биткойна е висока и това го отличава от златото като актив, посочи анализаторът

16:42 | 08.10.24 г. 2

Биткойнът ще се превърне в актив убежище за инвеститорите рано или късно. При определени кризи виждаме, че цената на криптовалутата реагира негативно, но не след дълго време тя се възстановява и дори се покачва. Биткойнът е много интересен актив, който ще привлича все повече внимание. Това коментира Владислав Драмалиев, директор на фондация "Битхоуп", в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria.

Анализаторът посочи, че биткойнът не е свързан с движението на други финансови активи и привлича големи институционални инвеститори. Възможно е криптовалутата да стигтне нов връх, но е трудно да се предвиди какво ще се случи с цената на биткойна, смята Драмалиев.

„Волатилността на биткйона е висока и това го отличава от златото като актив. Тази волатилност се възприема ката цената, която трябва да платят инвеститорите за феноменалната възвръщаемост за последните десет години. Не е ясно как ще се движи цената занапред“, каза събеседникът. 

По думите на Драмалиев не може да се предвиди цената на биткойна и трябва да изчакаме изборите в САЩ. В момента на пазара по-голямо влияние оказват други фактори като войната в Близкия изток, но кой ще е президент на САЩ, ще има по-силен ефект в дългосрочен план, каза Драмалиев.

"Възможно е до края на годината биткойн да се върне към върховете от 75 хил. долара, като активът може да очаква по-съществено поскъпване при победа на Тръмп", допълни той.

Събеседникът посочи още, че някогашният скептик за криптовалутите Доналд Тръмп сега обещава огромни бонуси за криптоиндустрията, както и да превърне САЩ в криптоцентър на света. Това повлия на кампанията на неговия опоненент в президентската надпревара и сега и Камала Харис търси по-близки връзки с криптоиндустрията.

Вижте целия коментар във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:42 | 08.10.24 г.
fallback
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още