fallback

Демократите зад Камала Харис също се опитват да привлекат криптосектора на своя страна

Кандидат-президентът все още не е обявила публично позицията си по отношение на криптовалутите, но все по-ясно изглежда, че затопля отношенията

12:32 | 15.08.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Лидерът на мнозинството в Сената (демократи) в САЩ Чък Шумър иска да прокара криптозаконодателство до края на настоящата година. Това заяви самият той по време на събитие с криптонасоченост в подкрепа на кандидатурата на Камала Харис за президент.

Шумър взе участие в събитието на организацията Crypto4Harris в сряда заедно с група законодатели от Демократическата партия и предприемачи, сред които и Марк Кюбан, съобщава Bloomberg.

„Всички ние вярваме в бъдещето на криптовалутите“, заяви Шумър, цитиран от CoinDesk, като изрази надежда да има прието законодателство до края на 2024 г.

„Вярвам, че може да го направим. Криптовалутите са тук, за да останат, независимо от всичко“, заяви той.

В отсъствието на самата Харис някои от демократите и изявени привърженици на сектора изразиха уверения, че именно тя ще постави основите за нови крипторегулации в САЩ.

Това е първият път от издигането на кандидатурата на Харис на мястото на Джо Байдън за президентския пост, в който се намеква за нейната позиция по отношение на криптосегмента. Темата стана особено актуална в предизборната кампания, след като Доналд Тръмп побърза да се позиционира като защитник на сектора и привърженик на криптовалутите. По време на криптоконференция по-рано през юли той дори обеща, ако бъде преизбран, да създаде държавен биткойн резерв. Представители на криптосектора са и активни донори на средства и за двете водещи партии от предишни предизборни кампании, въпреки че даренията през 2024 г. засенчват предишни изборни цикли.

Въпреки заявките на Шумър Харис тепърва ще трябва да поясни позицията си по отношение на индустрията. По-рано през юли изданието Financial Times съобщи, че нейни съветници са се обърнали към криптокомпании в опит да дадат нов старт на отношенията.

Междувременно стана ясно, че Trump Organization ще обяви нова мащабна инициатива, свързана с криптовалути. Това съобщи за New York Post Ерик Тръмп, който е и президент на компанията. Според него тези технологии са много обещаващи и е готов да ги използва в портфолиото на фирмата.

Според 40-годишния син на кандидат-президента криптовалутите и децентрализираните финанси могат да донесат ускорение на американската икономика.

Новините от политическия фронт изглежда не са достатъчни, за да повдигнат настроението в сектора. Към 12:30 ч. българско време цената на биткойна намалява осезаемо с над 4% за денонощието до 58 432 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:33 | 15.08.24 г.
fallback
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още