fallback

Coinbase продължава с печалба и ръст на приходите и през второто тримесечие

Печалбата е в размер на 36 млн. долара, или 14 цента на акция, след като се прибави и загуба от обезценка заради цената на криптовалутите

11:09 | 02.08.24 г.
Автор - снимка
Създател

Американската криптоборса Coinbase Global отчете печалба и ръст на приходите, продължавайки доброто си представяне и през второто тримесечие, съобщава Bloomberg.

Платформата записа ръст на приходите до 1,45 млрд. долара, което е малко над прогнозата на анализатори, анкетирани от Bloomberg. Печалбата е в размер на 36 млн. долара, или 14 цента на акция, след като се прибави и загуба от обезценка заради цената на криптовалутите от инвестиционното ѝ портфолио. През същия период на миналата година компанията отчете загуба.

Coinbase очаква приходите от абонаменти и услуги за настоящото тримесечие да са между 530 и 600 млн. долара. През юли компанията е генерирала приблизително 210 млн. долара приходи от трансакции, става ясно в писмо до акционерите.

На фона на забавяне на търговията бизнесът извън нея става все по-ключов за задвижването на растежа.

„Има волатилност при търговията на спот пазара, ще се движи нагоре-надолу и нашата енергия отива в създаването на все повече и повече диверсифициран поток на приходи“, коментира главният финансов директор Алесия Хаас в интервю. По думите ѝ последното тримесечие е било силно за Coinbase, като резултатите показват, че компанията се справя при всякакви условия и има диверсифицирани приходи.

Приходите намаляват с 11% на тримесечна основа основно заради забавянето на крипторалито. Голяма част от прииждащите средства за Coinbase са от такси от търговия, но значителна част от трейдърите забавиха темпа, след като цените поеха надолу след рекорда на биткойна от март.

Компанията също така е трябвало да намали стойността на активите в инвестиционното си криптопортфолио с 319 млн. долара. Coinbase започна да прилага от първото тримесечие ново счетоводно правило, което изисква компаниите да отчитат дигиталните си активи спрямо пазарната им стойност през съответното тримесечие.

Компанията все още е изправена пред несигурност заради делото, заведено срещу нея от Комисията по ценните книжа и борсите миналата година.

Акциите на Coinbase поскъпнаха с 3,2% в следборсовата търговия в четвъртък, като от началото на годината ръстът в цената е от 22%.

„Завръщането към доходността на Coinbase би трябвало да е устойчиво дори и при по-скромна активност и стабилни криптоцени“, посочват анализатори на Bloomberg Intelligence в бележка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:09 | 02.08.24 г.
fallback
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още