fallback

Промените в президентската кампания в САЩ не притесняват биткойн биковете

Тепърва ще става ясна позицията на Камала Харис за криптовалутите, прогнозира експерт

13:48 | 22.07.24 г.
Автор - снимка
Създател

Биткойн биковете изглежда не се притесняват от промените в президентската надпревара в САЩ, след като в неделя Джо Байдън оттегли кандидатурата си за втори мандат, съобщава Bloomberg.

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация се търгува при цена от близо67 359 долара, което е ръст от 0,7% за денонощието минути преди 14 ч. българско време.

Цената на биткойна през последното денонощие. Графика: CoinGecko

В неделя Байдън обяви, че излиза от кампанията след серия неуспешни представяния и ще подкрепи номинация на своя вицепрезидент Камала Харис.

Поскъпването на биткойна е „отражение в очите на пазара, че демократите с Камала Харис няма да могат да победят Тръмп в надпреварата за Белия дом и изгрява нов ден за биткойна при прокрипто американски президент“, коментира Тони Сикамор, пазарен анализатор на IG Australia Pty.

От своя страна, Бенджамин Селермайер, съглавен инвестиционен директор на Magnet Capital, смята, че пазарът ще стане много по-подходящ за инвестиции под управление на Тръмп.

Републиканецът, който вече открито зае категорично прокрипто позиция, се очаква да говори на голяма биткойн конференция в Нашвил на 27 юли. Той ще проведе и събитие за набиране на средства веднага след конференцията, за което от евентуалните присъстващи са поискани 844 600 долара на човек.

В същото време „това, което все още не знаем, са вижданията на Харис за криптовалутите“, коментира Каролин Боулър, главен изпълнителен директор на BTC Markets, според която тепърва може да научим още за позициите ѝ през идните седмици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:49 | 22.07.24 г.
fallback
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още