fallback

Емитентите на спот етер ETF-ите публикуваха потребителските си такси

Като цяло предложенията варират от 0,19% за Franklin до 2,5% за Grayscale

15:01 | 18.07.24 г.
Автор - снимка
Създател

Битката на спот етер борсово търгуваните фондове (ETF) вече започна, въпреки че търговията с тях тепърва трябва да стартира.

Емитентите, сред които и BlackRock, Fidelity, Invesco и Bitwise, в сряда представиха нови документи пред Комисията по ценните книжа и борсите (SEC), в които се посочва колко ще таксуват за своите ETF-и. Очаква се всеки момент компаниите да получат зелена светлина за търговия, която може да започне още следващата седмица.

BlackRock ще иска 0,25% за своя продукт, като ще има намаление на таксата за първите 12 месеца или до събирането на активи за 2,5 млрд. долара. Същата ще е таксата и на Fidelity, като отстъпките ще важат до края на годината. 21Shares и Bitwise ще искат съответно 0,21% и 0,2%, като и те ще предлагат допълнителни бонуси.

Като цяло предложените такси варират от 0,19% за Franklin до 2,5% за Grayscale, която иска да обърне своя вече съществуващ фонд в етер ETF, като евентуално може да пусне и нова версия с по-малка ставка.

Седем от десетте ETF-а, които ще бъдат пуснати, идват с отстъпки от таксите, някои от които ще бъдат премахнати напълно, за от шест до десет месеца, коментира анализаторът на Bloomberg Intelligence Джеймс Сейфарт. Според него това показва колко конкурентна очакват емитентите да е надпреварата. „И ще е битка за набиране на активи“, допълва още той.

Сейфарт допълва също, че мнозина от емитентите вече са минали през процедурата със своите биткойн фондове, пуснати по-рано през годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:02 | 18.07.24 г.
fallback
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още