fallback

VanEck: Цената на етера ще удари 22 хил. долара до няколко години

Движеща ще е способността на базираната на етериума технология, която предлага по-малки разходи, по-голяма ефективност и повече прозрачност

13:24 | 06.06.24 г.
Автор - снимка
Създател

Международната инвестиционна компания VanEck има нова амбициозна ценова цел за етера – 22 хил. долара до 2030 г.

Това ще е значителен скок от настоящите 3844 долара към 11:15 ч. българско време.

Компанията, която има подадено заявление за пускане на спот етер борсово търгуван фонд (ETF) и прогнозира, че този тип инструменти ще са по-големи от биткойн алтернативите, очаква това да стане заради иновативната сила на мрежата на етериума и паричните потоци, които генерира за притежателите на монетата.

От VanEck посочват в доклад, цитиран от CoinDesk, че етериумът е въвел разтърсващи нововъведения във финансовия и банковия сектор, плащанията, маркетинга, рекламата, социалния живот, гейминга, инфраструктурата и изкуствения интелект.

„Очакваме, че спот етер ETF-ите са близо до одобрение за търговия на американските фондови борси“, се казва в доклада. „Това развитие ще позволи на финансови консултанти и институционални инвеститори да притежават този уникален актив със сигурността на квалифицирани попечители и ползите от ценообразуването и ликвидните предимства, характерни за ETF-ите“, се казва още в него.

Според VanEck това, което ще тласне цената на етера до 22 хил. долара, е способността на базираната на етериума технология, която предлага по-малки разходи, по-голяма ефективност и повече прозрачност.

Това, според компанията, може да прехвърли значителен пазарен дял от традиционните финансови и технологични институции, които заедно имат 15 трлн. долара общ достъпен пазар, към базирани на блокчейна решения.

От VanEck допълват също, че свободният паричен поток от приходи от притежание на етер ще достигнат 66 млрд. долара до 2030 г. и ще подкрепят цената на монетата.

От началото на годината етерът поскъпва с 63%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:24 | 06.06.24 г.
fallback
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още