fallback

Terraform Labs подаде молба за защита от фалит в САЩ

Компанията заяви, че ще изпълни всички свои финансови задължения към служителите и доставчиците без нужда от допълнително финансиране

07:53 | 22.01.24 г. 1

Terraform Labs (TFL) - компанията зад стейбълкойна TerraUSD, който се срина и разтърси криптосектора през 2022 г., е подала молба за обявяване в несъстоятелност по глава 11 от американското законодателство, сочат съдебни документи, подадени в неделя и цитирани от Ройтерс.

В заявлението до съда по несъстоятелност в Делауеър базираната в Сингапур Terraform Labs посочва активи и пасиви в размер между 100 млн. и 500 млн. долара.

От компанията заявяват, че ще изпълнят всички финансови задължения към служителите и доставчиците си по време на делото по глава 11, без да се нуждаят от допълнително финансиране. Тя също така планира да продължи разширяването на Web3 предложения.

"Подаването на документите ще позволи на TFL да изпълни своя бизнес план, докато се ориентира в текущите съдебни процедури, включително представителни съдебни спорове в Сингапур и съдебни спорове в САЩ, свързани с Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC)", се казва в изявление на Terraform Labs.

Гражданското дело на SEC срещу Terraform и нейния създател До Куон е свързано със срива на стейлълкойна TerraUSD, предназначен да поддържа постоянна цена от 1 долара, и по-традиционния токен Luna, който е тясно свързан с TerraUSD.

Неотдавна федерален съдия отложи съдебния процес на Комисията по ценните книжа и борсите срещу компанията и До Куон във връзка с предполагаема измама с криптовалута на стойност 40 млрд. долара, за да даде възможност за екстрадирането на Куон за участието му.

Куон и Terraform Labs бяха държани отговорни за две криптовалути, чийто срив предизвика сътресения на криптопазарите по света преди две години. И двете криптовалути загубиха приблизително 40 млрд. долара или повече, след като TerraUSD не успя да запази обвързването си с 1 долар през май 2022 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:57 | 22.01.24 г.
fallback
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още