fallback

Възстановяването на криптопазара подкрепи приходите на DCG през третото тримесечие

Печалбата преди лихвите, данъците обезценките и амортизацията (EBITDA) е в размер на 69 млн. долара

13:00 | 25.10.23 г.
Автор - снимка
Създател

Криптокомпанията Digital Currency Group (DCG) отчита 23% ръст на приходите и съобщи, че е изплатила част от задълженията към фалиралото си дружество Genesis.

Консолидираните приходи са се повишили до 188 млн. долара през третото тримесечие спрямо 153 млн. долара през същия период година по-рано, става ясно от писмо до инвеститорите, видяно от Bloomberg News. Печалбата преди лихвите, данъците обезценките и амортизацията (EBITDA) е в размер на 69 млн. долара.

Приходите на DCG се дължат отчасти и на възстановяването на криптопазара като цяло след миналогодишните разпродажби и фалити. Във вторник цената на биткойна отчете повишение от началото на годината от над 100% благодарение на очакванията, че през идните седмици американският регулатор ще одобри пускането на спот биткойн борсово търгуван фонд (ETF).

Също така в понеделник американски съд потвърди победата на звеното за управление на активи на DCG – Grayscale Investments LLC, което иска да създаде свой спот биткойн ETF въпреки съпротивата на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC).

Grayscale иска да превърне своя тръст Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) за 19,5 млрд. долара – най-големия биткойн фонд – в ETF.

„Екипът на Grayscale остава оперативно готов за обръщането на GBTC в ETF след одобрение на SEC и екипът на Grayscale ще разкрие повече информация за възможните следващи стъпки колкото се може по-скоро“, посочват от DCG в писмото.

Grayscale отговаря за 126 млн. долара от приходите на DCG за тримесечието, показва още писмото.

Миналата седмица главният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс повдигна обвинения срещу DCG и Gemini Trust Co на близнаците Тайлър и Камерън Уинкълвос за измама на потребители за 1,1 млрд. долара.

Според обвиненията Gemini, която има криптоборса, и Genesis Global Capital на DCG не са разкрили на инвеститорите си рисковете в програмата си за криптокредитиране, започнали съвместно през 2021 г. Активите на общия проект се сринаха миналата година на фона на редица фалити, включително този на борсата FTX на Сам Банкман-Фрийд.

„Уверяваме ви, че активно ще се защитаваме срещу тези твърдения и очакваме с нетърпение да бъдем оправдани по това дело“, се казва в писмото до инвеститорите.

От DCG също така съобщиха, че са платили 225 млн. долара на Genesis и изразиха увереност, че компанията ще може да си изплати оставащите задължения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:59 | 25.10.23 г.
fallback
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още