fallback

Биткойнът се готви за първи седмичен ръст от август

Криптовалутата е прибавила 2% към цената си в периода от миналата неделя до петък, като до неделя сутрин цената ѝ вече достига 26 548 долара

10:24 | 17.09.23 г.
Автор - снимка
Създател

Биткойнът се готви да сложи край на четириседмична серия спадове, но анализаторите все още си задават въпроса докога ще продължи ралито, съобщава Bloomberg.

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация е прибавила 2% към цената си в периода от миналата неделя до петък, като до неделя сутрин цената ѝ вече достига 26 548 долара, което е повишение от 0,3% за денонощието.

Цената на биткойна през последната седмица. Графика: CoinDesk

„Криптобиковете страшно много се нуждаеха от отскок тази седмица“, коментира Мат Мали, главен пазарен стратег на Miller Tabak + Co. „Нещата изглеждаха мрачни в началото на седмицата, така че отскокът осигури едно много важно облекчение“, коментира още той.

Ръстовете са факт на фона на възстановяването на корелацията между биткойна и технологичните акции, като индексът Nasdaq 100 записа ръстове по-рано през седмицата. Въпреки това индексът приключи седмицата на червено със спад от 0,4%, след като представянето на Amazon.com Inc. и Nvidia Corp. го дръпна надолу в петък.

Идната седмица се очаква нова порция икономически данни, както и заседанието на Федералния резерв за паричната политика, не е ясно как акциите ще се представят през идните дни.

Уил Тамплин, старши анализатор на Fairlead Strategies, посочва, че е предпазлив да не бъде прекалено оптимистично настроен за скорошните ръстове.

„Нашите индикатори за краткосрочна инерция показват подобрение, но сме предпазливи по отношение на устойчивостта на ралито, тъй като ситуацията се влоши през последните седмици“, каза той.

Ценовото равнище, което инвеститорите наблюдават сега, е 28 800 долара. Според Мали траен ценови спад под това ниво може да накара мнозина инвеститори да се откажат от дигиталния актив. „Това равнище от 28 800 долара сега е лимита за биткойн биковете“, коментира той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:24 | 17.09.23 г.
fallback
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още