fallback

SEC ще оспорва съдебното решение, според което рипълът не е ценна книга

Регулаторът ще подаде искане пред апелативен съд за преразглеждане

13:53 | 10.08.23 г. 1
Автор - снимка
Създател

Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) на САЩ има намерение да оспори решението на федерален съдия за това, че едноименният токен на Ripple Labs Inc. не е ценна книга, когато се продава на широката общественост.

Районен съдия Аналиса Торес от Ню Йорк миналия месец обяви, че продажбите на рипъл (XRP) на опитни инвеститори минават теста за инвестиционен договор в рамките на законодателството за ценните книжа. Но според съдията това не важи за широката публика, която купува криптовалута на борсата.

Това дали криптовалутите са ценни книжа, или не, е основна тема, надвиснала над индустрията, според която тя не влиза в обхвата на юрисдикцията на SEC и други борсови регулатори.

Делото на Ripple е едно от няколкото, които поставят въпроса пред съда, което на свой ред води до „вариращи решения“, посочват от самата SEC.

Агенцията в сряда заяви на съдия Торес, че планира да поиска разрешение за оспорване на нейното решение пред апелативен окръжен съд. От регулатора посочват, че е необходима своевременна преоценка заради броя мерки, които в момента са в режим на изчакване и могат да бъдат засегнати от решението на апелативния съд. Решение на съда би могло реши правни въпроси и да осигури условия за съдебни решения от по-ниски инстанции.

Адвокатите на Ripple Labs не са отговорили незабавно на имейли със запитвания за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:47 | 10.08.23 г.
fallback
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още