fallback

Twitter свали символа на кучето от доуджкойна от началната си страница

След поредната промяна криптовалутата поевтиня с 9%

09:26 | 07.04.23 г.
Автор - снимка
Създател

Доуджкойнът поевтиня с 9%, след като някои потребители на Twitter забелязаха, че началните им страници в платформата за социални медии се връщат към емблематичното си лого със синя птица, след като няколко дни то беше заменено с мемето на кучето, свързано с криптовалутата, предава Bloomberg.

От понеделник насам потребителите на Twitter виждат в горния ляв ъгъл на началната страница на услугата на социалната медия карикатура на куче от породата шиба ину. 

Собственикът на Twitter Илон Мъск отдавна е поддръжник на доуджкойна - криптовалута, създадена на шега през 2013 г. Криптовалутата се приема като средство за плащане за стоки в Tesla Inc. - другата компания, която той ръководи.   

От Twitter не са пожелали да коментират пред Bloomberg темата с възстановяването на логото с птицата. 

Доуджкойнът поевтиня до 8,4 цента, а при максимума, който достигна в понеделник, след като Twitter направи промяната на логото, цената достигна 10,5 цента. В пика си през пролетта на 2021 г. за кратко време цената бе над 60 цента.

Частичната промяна в логото се случи няколко дни след като Twitter започна да прави промени в своята система за верификация. При някои акаунти с т.нар. наследена верификация, като New York Times, бяха премахнати отметките. Други запазиха отметките с бележка, че или са абонати на Blue, или са наследени верифицирани акаунти.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:30 | 07.04.23 г.
fallback
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още