fallback

Биткойнът поевтинява, като фокусът отново е върху 200-дневната пълзяща средна

Цената на криптовалутата е на най-ниското си равнище от 10 август

10:19 | 19.08.22 г.
Автор - снимка
Създател

Биткойнът продължава да поевтинява за пети от последните шест дни, насочвайки се към ключово техническо равнище. Инвеститорите остават раздвоени от смесените сигнали от Федералния резерв за възможния темп на затягане на паричната политика, съобщава Bloomberg.

Криптовалутата поевтинява с 2,9% за последните 24 часа до 22 759 долара минути преди 9:30 ч., по данни на CoinDesk. Това е най-ниското равнище на цената от 10 август и е близо до 200-дневната пълзяща средна – ключово ниво според Genesis Trading за фокуса на пазара.

Цената на биткойна през последната седмица. Графика: CoinDesk

Монета номер две по капитализация – етерът, също поевтинява с 2% до 1809 долара. Рипълът изтрива от цената си 4%, а карданото и соланата съответно 8,3% и 6,7%.

„Ралито, което я върна (цената – бел. ред.) обратно на 25 хил. долара, загуби значителна част от инерцията си и това може да натежи повече на стойността“ на биткойна, коментира Крейг Ърлам, старши пазарен анализатор на Oanda. „Движение под 22,5 хил. долара може да говори, че ралито е приключило засега“, допълва той.

Годината е тежка за криптовалутите, чиито цени останаха разбалансирани заради увеличенията на лихвите от Федералния резерв в опит за борба с инфлацията, които се отразиха и на други рискови активи. Цената на биткойна и етера е надолу с около 50% от началото на годината. И все пак те успяха да се справят с най-ниските си равнища от средата на юни на фона на скромния оптимизъм, че инфлацията може да е достигнала пика си и успеха на последните тестове за предстоящото подобрение на блокчейна на етериума.

В допълнение изглежда, че и криптоветераните охлаждат покупките.

„След устойчиво повишение през първата половина на 2022 г. количеството биткойни, което не е помръднало повече от година, се стабилизира, сигнализирайки пауза на модела на трупане от дългосрочните инвеститори“, коментират анализаторите Ейнсли То, Марк Чан и Ноел Ейксън от Genesis в бележка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:17 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още