fallback

Цената на биткойна отново е под 40 хил. долара

Тя отново е в средата на диапазона, в който прекара по-голяма част от последните два месеца

10:28 | 10.03.22 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на биткойна отново пое надолу, изтривайки по-голямата част от ръстовете от сряда, когато оптимизмът около указа на президента Джо Байдън я повиши до 42 хил. долара.

Сега тя отново е под прага от 40 хил. долара.

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация поевтинява с 5,6% до 39 378,68 долара минути след 9:30 ч. българско време, показват данни на CoinDesk.

Цената на биткойна през последните 24 часа. Графика: CoinDesk

Пониженията се разпространяват и при останалите водещи криптовалути. Етерът поевтинява с 5,2%, рипълът - с 1,1%, а токенът тера - с 2,6%. При мемекойните ситуацията е сходна: доуджкойнът изтрива от стойността си 5%, а шиба ину - 5,2%.

Биткойнът поскъпна силно в сряда на фона на оптимизма за траекторията на американските регулации при дигиталните активи. Новините обаче се оказаха с временен ефект и цената на токена отново е в средата на диапазона, в който прекара по-голяма част от последните два месеца, отбелязва Bloomberg.

Според становище на Белия дом, публикувано в сряда, указът на президента инструктира институции, сред които финансовото и търговското министерство, да направят проучвания по редица теми, включително за плюсове и минуси на дигиталния долар. Също така в нея ще се настоява за изготвяне на изследвания и препоръки за политики по редица въпроси от защитата на потребителите до борбата с незаконното финансиране. Целта е властите да се възползват от възможните ползи на дигиталните активи, като в същото време се адресират рисковете, се казва в публикуваната информация за документа.

Агенциите ще разполагат с 60 до 180 дни, за да изготвят докладите си в зависимост от това колко сложни за поставените им теми за разглеждане, съобщи във вторник високопоставен представител на администрацията в разговор с репортери. След като докладите бъдат завършени, администрацията планира бързо да приложи препоръките, коментира друг запознат, който обаче не даде повече подробности за времевата рамка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:14 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още