fallback

НАП се похвали със спирането на над 2500 сайта за залагания без лиценз

Броят им всъщност е по-малък с оглед на това, че решенията за спиране са издавани за различни изписвания на името на един и същ сайт

12:25 | 16.10.24 г.

От началото на годината Националната агенция за приходите (НАП) е спряла над 2500 сайта, чрез които се организират хазартни игри от дружества без действащ лиценз по Закона за хазарта, съобщават от Агенцията. Преглед на информацията за спрените платформи обаче показва, че броят им всъщност е по-малък с оглед на това, че решенията за спиране са издавани за различни изписвания на името на един и същ сайт. 

Само за последния месец са издадени близо 640 решения за преустановяване на дейността на онлайн платформи за залози заради липса на необходимото разрешение, посочват от Агенцията. След като информацията за спирането на сайтовете бъде публикувана в страницата на НАП, съответните онлайн платформи имат 3 дни, за да преустановят дейността си. Ако това не се случи, след изтичане на този срок НАП сезира съда и той от своя страна разпорежда на доставчиците на интернет услуги у нас да прекратят достъпа до страниците и техните поддомейни.

В сайта на НАП може да се открие актуален списък на интернет страниците, чрез които се организират хазартни игри от лица, които нямат действащ лиценз по Закона за хазарта. От Агенцията призовават потребителите, които попаднат на нерегламентирана онлайн платформа за залози, да подават сигнал до приходната агенция.

Преди дни служебното правителство публикува за обществено обсъждане отделни правила за регулация на онлайн хазарта. Според кабинета онлайн залозите се различават съществено от наземния хазарт и не са регулирани от наличните разпоредби. Целта на предлаганите промени е да се подобри защитата на участниците в хазартните игри онлайн от потенциални недобросъвестни действия и злоупотреби от страна на организаторите на игрите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:25 | 16.10.24 г.
fallback
Още от Данъци и бюджет виж още