fallback

„УниКредит Булбанк“ участва в мащабна инвестиция в сектора на индустриалните имоти у нас

Тя е на стойност 71,4 млн. евро

16:24 | 08.10.24 г.
Автор - снимка
Създател

„УниКредит Булбанк“ подкрепи Lion’s Head Investments в придобиването на логистичните паркове на BPD (Bulgarian Property Developments) в градовете София, Варна и Русе. Инвестицията на дружеството е в размер 71,4 млн. евро и е най-голямата в сегмента на индустриалните площи за последните години.

„Участието на „УниКредит Булбанк“ в сделка от подобен мащаб затвърждава позицията ни на водеща финансова интуиция и доказва подкрепата ни на инвестиции в значими проекти за различни сектори на българската икономиката. Покупката се реализира със структурно финансиране, което предвижда едновременно финансиране на придобиване дяловете на няколко дружества и включва висока експертиза от бизнес и правен характер. Както продавачът BPD, така и купувачът Lion’s Head Investments са дългосрочни ключови клиенти на „УниКредит Булбанк“, което направи финансирането възможно благодарение на установеното доверие на страните към банката“, каза Борислав Бангеев, директор „Корпоративно банкиране“ и член на Управителния съвет на „УниКредит Булбанк“.

„В лицето на „УниКредит Булбанк“ можем да разчитаме на финансов партньор с доказана експертиза в реализацията на сложни структурни сделки и това предопредели избора ни на банка“, добавя Таня Косева-Бошова, Управляващ директор в Lion’s Head Investments.

Lion’s Head Investments е съвместната инвестиционна компания между българската AG Capital и международната Old Mutual Property с основна дейност осъществяване, развитие и управление на инвестиции в областта на недвижимите имоти. С придобиването на логистичните паркове Lion’s Head Investments навлиза в нов за групата клас бизнес имоти – индустриалните площи, като става вторият по големина собственик на индустриални имоти в България.

Трите логистични парка са с обща застроена площ от близо 75 065 кв.м, разполагат с модерни логистични, офис и търговски площи, които се намират на ключови локации в София, Варна и Русе. Дългосрочни наематели в парковете са над 50 компании, сред които  Phoenix Pharma, DHL, DB Schenker,  Carlsberg, Speedy (Geopost), Wurth, Sopharma. Дружеството планира да продължи с инвестициите в локациите като изгради нови 28 000 кв.м площи във Варна и Русе.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:24 | 08.10.24 г.
Още от Банки и застрахователи виж още