fallback

Goldman Sachs ще съкрати няколкостотин служители

Компанията се е заела с редовния си процес на преглед на работата на кадрите си

12:16 | 31.08.24 г.
Автор - снимка
Създател

Goldman Sachs планира да съкрати няколкостотин работни места като част от годишен процес на преглед, насочен към слабо представящите се кадри, коментира източник на Ройтерс, запознат с въпроса.

През 2022 г. инвестиционната банка възстанови съкращенията на работни места, свързани с резултатите, след като преди това ги спря за две години заради пандемията от Covid-19.

„Нашите годишни прегледи на кадрите са нормални, стандартни и обичайни, но иначе не са забележителни“, коментира говорител на Goldman. „Очакваме да имаме повече хора, работещи в Goldman Sachs през 2024 г., отколкото през 2023 г.“

Миналата година тази практика е довела до това, че между 1% и 5% от служителите на Goldman са загубили работата си. През годините съкращенията, направени в рамките на стратегическата оценка на ресурсите на Goldman, варираха в зависимост от пазарните условия и финансовите перспективи.

Глобалната работна сила на банката достигна 44 300 души към тримесечието, завършило на 30 юни. Гигантът предприе многобройни кръгове от съкращения на работната сила през 2023 г., тъй като сключването на сделки пострада и по-високите лихвени проценти за по-дълъг период от време натежаха върху макроикономическите перспективи.

Оттогава оперативната среда за банките се подобри, а Goldman отчете печалба за второто тримесечие, която е нараснала повече от два пъти заради силното поемане на дълг и търговия с дългови инструменти.

Устойчивостта на икономиката на САЩ даде на корпоративните лидери увереността да преследват сделки, продажби на дълг и предлагане на акции. Но въпреки възстановяването в цялата индустрия, сключването на сделки остава под историческите средни стойности.

По-рано The Wall Street Journal писа, че съкращенията, които вече са започнали, ще продължат през есента и може да засегнат повече от 1300 служители, или от 3% до 4% от работната сила.

Goldman заяви пред Ройтерс обаче, че данните, написани от вестника, не са точни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:52 | 31.08.24 г.
fallback
Още от Банки и застрахователи виж още