fallback

Mastercard планира да съкрати 3% от глобалната работна сила заради преструктуриране

Това се равнява на около 1000 души според отчетения брой служители към края на 2023 г.

22:30 | 16.08.24 г.
Автор - снимка
Създател

Mastercard Inc. съкращава 3% от персонала си по целия свят, разкрива говорител на оператора на разплащателната мрежа, цитиран от Bloomberg.

Това би било около 1000 души, въз основа на отчетения брой на служителите в края на миналата година.

„Наскоро обявихме организационни промени, пренастройвайки регионите и бизнеса, за да ускорим растежа и да отключим капацитет, който ще позволи инвестиции в дългосрочни възможности“, посочва говорителят по имейл. С извършването на промените фирмата ще „преразпредели ресурси в области на растеж“.

По-голямата част от уведомленията за съкращаване на работни места се очаква да бъдат завършени преди 30 септември, добавя говорителят.

Компанията разполага с около 33 400 души в световен мащаб в края на миналата година, като приблизително 67% са разположени извън САЩ в повече от 80 страни, става ясно от последния годишен отчет. Разходите за работна сила в края на миналата година са 6 млрд. долара.

Mastercard отчете резултати за второто тримесечие, които надминаха прогнозите на Wall Street, въпреки че общите оперативни разходи се увеличиха с близо 12% спрямо година по-рано до 2,93 млрд. долара.

По време на конферентен разговор с анализатори ръководителите на Mastercard казаха, че фирмата очаква да запише еднократна такса за преструктуриране от 190 млн. долара през третото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:17 | 16.08.24 г.
fallback
Още от Банки и застрахователи виж още