fallback

"Доверие ОХ" продава бизнеса си за здравни застраховки на "Дженерали"

Сделката трябва да получи одобрението на регулаторните органи, за да бъде приключена

18:39 | 01.08.24 г.

На 31 юли 2024 г. „Доверие Обединен Холдинг“ АД е постигнало споразумение с Generali CEE Holding B.V., мажоритарен акционер на „Дженерали Застраховане“ АД, за продажбата на дъщерното дружество „Обединен здравноосигурителен фонд Доверие застрахователно акционерно дружество“ АД (ОЗОФ „Доверие“ ЗАД), съобщават от публичното дружество чрез Българската фондова борса (БФБ).

Завършването на продажбата е предмет на обичайните финализиращи процедури, както и обект на изискуемите регулаторни одобрения, посочва се в съобщението на „Доверие“.

Цената на сделката не се посочва в съобщението.

Със сделката Generali ще удвои дела си в сегмента на здравното застраховане, като ще стане вторият по големина играч в този сегмент на пазара, и ще достигне осмо място на пазара по брутни записани премии, според съобщение от групата, изпратено до медиите.

В момента компанията е на девето място на пазара по брутни записани премии, според данни на Комисията за финансов надзор (КФН).

ОЗОФ „Доверие“ е изцяло частно здравноосигурително дружество с общ премиен приход от 14,5 млн. евро за 2023 г. и приблизително 53 служители. То оперира чрез директни канали и брокери.

„Дженерали Застраховане” АД оперира в България с лиценз, издаден през март 1998 г. Групата Generali е създадена през 1831 г. и присъства в 50 страни по света с общ премиен приход от 82,5 млрд. евро за 2023 г. Служителите на цялата група са над 82 хил., а обслужените клиенти – 70 млн. души.

ОЗОФ „Доверие“ предлага здравни застраховки, които покриват профилактика, извънболнична и болнична помощ.

Свързани компании:

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:39 | 01.08.24 г.
fallback
Още от Банки и застрахователи виж още