fallback

КФН издаде лиценз на застрахователя „БРМ Баренц“

Застрахователното дружество, регистрирано на Каймановите острови, предоставя нишови и специални презастрахователни продукти

15:04 | 17.07.24 г.

Комисията за финансов надзор издаде лиценз на „БРМ Баренц“ ЕАД за извършване на застрахователна дейност с право на достъп до единния пазар. Застраховките са за злополука (включително трудова злополука и професионални заболявания), за вреда или загуба, нанесена от сухопътни превозни средства, включително релсови, летателни апарати, плавателни съдове. В периметъра на застрахователната дейност влиза всяка вреда или загуба, нанесена на товари по време на превоз или на багажи. Застраховките покриват щети, нанесени на имущество от пожар, експлозия, буря и други природни бедствия, както и в резултат на градушка или измръзване, както и такива, нанесени от ядрена енергия и земни свлачища.

„БРМ Баренц“ ще прави "Гражданска отговорност", свързана с притежаването и използването на моторно превозно средство, което е сухопътно, но и на летателни апарати, както и на плавателни съдове. Компанията поема гражданска отговорност за вреди, възникваща при използването на кораби, лодки или други плавателни съдове по море, река, канал или езеро.

„БРМ Баренц“ застрахова кредити срещу обща несъстоятелност, експортни кредити, кредити на вноски, ипотеки, земеделски (селскостопански) заеми.

В обсега на застрахователната дейност влиза и покриването на финансови загуби при рискове, свързани със заетостта; недостатъчност на доход; лошо време; пропуснати ползи; непредвидени търговски разходи; загуба на пазарна стойност; загуба на наем или доход. Помета се и правни разноски и разходи за водене на съдебни спорове.

В Търговския регистър "БРМ Баренц" ЕАД (BRM Barents) e записано, че дружеството се занимава с търговска и консултантска дейност, придобиване и управление на активи в страната и чужбина, както и всяка друга дейност, незабранена от закона.

Негови представители са италианецът Николфранко Валенте и Фуад Ханун. То се представлява и от изпълнителния директор и прокуристa. В съвета на директорите с мандат до 28 април 2026 г. влизат Николфранко Валенте, французинът Серж Мулен и българинът Николай Генчев Иванов.

Едноличен собственик на капитала е "БАРЕНЦ РЕ РЕИНШУРЪНС КЪМПАНИ ИНК", чуждестранно юридическо лице, регистрирано на Кайманови острови. Внесеният капитал на „БРМ Баренц“ е 8 млн. лева.

Компанията Barents Re е независима презастрахователна група, създадена през 1996 г., с присъствие в Европа, Близкия изток и Латинска Америка. Дружеството предоставя широка гама от нишови и специални презастрахователни продукти на застрахователите на имущество и злополуки, според информация на сайта му. Компанията специализира в продукти за инвестиции в облигации, както и в сферите на енергетиката, строителството и инженеринга, финансовите линии, живота и злополуките и здравето, морските товари и собствеността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:04 | 17.07.24 г.
fallback
Още от Банки и застрахователи виж още