fallback

Deutsche Bank планира да съкрати 10% от работните места в банкирането на дребно

За момента няма конкретна времева рамка, в която ще се случи това

17:48 | 22.06.23 г.

Германската банка Deutsche Bank планира да съкрати 10% от своите 17 хил. работни места в отдела си за банкиране на дребно през следващите няколко години като част от политиката за спестяване на разходи на банката, споделя запознат с темата източник в четвъртък, съобщава Bloomberg.

Най-голямата банка готви плановете си в момент, в който Клаудио де Сантис се подготвя да превземе звеното по банкиране на дребно на 1 юли.

Deutsche Bank, която отказа да коментира дали ще предприеме някакви съкращения на работните места в банкирането на дребно, е заявявала публично, че е предвидила допълнителни икономии на разходите и ще съкрати работни места в определени области, за да запази ръста на печалбата.

Според източника съкращението на работните места в банкирането на дребно все още е във фаза на планиране и обсъждане със синдикатите и представителите на работниците, добавяйки, че банката вероятно ще увеличи персонала на някои места, съкращавайки го на други.

За момента няма конкретна времева рамка, в която ще се случи това.

Профсъюзът Verdi заяви, че няма да коментира "спекулациите" за съкращенията на работните места, но отбеляза, че в банката има закони, които защитават работниците от уволнения.

В миналото Deutsche Bank е заявявала, че ще прави съкращения на работните места, които така и не са се случвали. През 2019 г. компанията заяви, че ще съкрати 18 хил. работни места като част от голямо преструктуриране, но в крайна сметка не съкрати толкова много, тъй като бизнесът отново потръгна.

Институцията, която в Германия управлява и марката Postbank, е затворила повече от 300 клона на звеното за банкиране на дребно в Германия през последните пет години до около 1000 в момента.

Очаква се банката да продължи да намалява броя на клоновете, за да ограничи разходите, съобщи Ройтерс по-рано.

Миналия месец S&P подобри прогнозата си за банката и каза, че банкирането на дребно има „значителен мащаб“ за намаляване на разходите.

Deutsche Bank наскоро заяви, че канализира бизнеса си с ипотеки, който е част от банкирането на дребно.

Подразделението за банкиране на дребно дълго време страдаше от ниските лихвени проценти, които намаляваха печалбата, но състоянието му се промени с увеличението на приходите от лихви, докато централните банки се опитват да забавят инфлацията с по-високи лихвени проценти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:06 | 22.06.23 г.
fallback
Още от Банки и застрахователи виж още