fallback

Македонското правителство ще прекрати съвместната компания за онлайн залози с "Телематик"

Новият парламент на страната тълкува, че само едно лицензирано дружество, в което Държавната лотария притежава поне 51%, може да организира игри на късмета по интернет

20:27 | 17.10.24 г.

Съвместното дружество на „Телематик Интерактив България“ АД – компанията зад хазартния бранд PalmsBet, и държавата в Северна Македония вероятно ще бъде прекратено.

Това става ясно от съобщение на компанията, публикувано чрез Българската фондова борса (БФБ).

Правителството в Скопие е решило да бъдат открити процедури с предложения за прекратяване на трите компании – онлайн организатори на хазартни игри, между които и „Държавна лотария – 77 БИТС“ ДОО Битола, придобили право за извършване на дейност в страната през изминалата година след надлежно спечелен публичен търг, организиран от Държавната лотария на страната, посочва се в съобщението.

Това е резултат от ново тълкуване на действащото законодателство от новоизбрания парламент на Северна Македония, поясняват от „Телематик“.

Според новия парламент на Северна Македония само едно лицензирано дружество, в което Държавната лотария притежава поне 51%, може да организира игри на късмета по интернет.

„Държавна лотария – 77 БИТС“ ДОО е с 51% държавно участие и е учредено съвместно с дружеството „77 БИТС БСЦ“ ДОО, Битола. „Телематик Интерактив България“ АД притежава 50% от капитала на „77 БИТС БСЦ“ ДОО, Битола, чрез което ефективно беше стартирана дейността по онлайн залагания в Северна Македония.

Предстои да бъде свикано общо събрание на съдружниците в „Държавна лотария – 77 БИТС“ ДОО, на което ще се приеме решение във връзка с предложението за прекратяване на дружеството.

За запознаване с фактическата обстановка беше извършена проверка на място от представители на „Телематик Интерактив България“ АД, посочват от компанията, като не предоставят повече подробности.

В края на март 2024 г. друго публично дружество – „София комерс-Заложни къщи“ АД, обяви, че започва процедура по ликвидация на македонския си бизнес с мотив затегнатите регулации за небанковите финансови компании.

В последната година акциите на „Телематик“ поскъпват с близо 40%, а пазарната капитализация на дружеството достига почти 229,4 млн. лева.

Свързани компании:

Телематик Интерактив България АД(TIB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:27 | 17.10.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още