fallback

Robinhood пуска настолната си платформа, добавя търговия с фючърси в приложението

С ходовете финтех компанията цели да отнеме пазарен дял от традиционните брокерски къщи

09:56 | 17.10.24 г.
Автор - снимка
Редактор

Robinhood пуска в сряда дългоочакваната си настолна платформа и добави функции за търговия с фючърси и индексни опции към мобилното си приложение. С ходовете финтех компанията цели да отнеме пазарен дял от традиционните брокерски къщи, съобщава Ройтерс.

11-годишното приложение за търговия без комисиона, основно ползвано от дребни инвеститори, сега иска да се развие в пълноценен доставчик на финансови услуги и да се конкурира с установени брокерски къщи, които обслужват институционални инвеститори.

Базираната в Менло Парк, щата Калифорния, компания заяви, че настолната платформа за търговия, наречена Robinhood Legend, ще се фокусира върху активните трейдъри.

„Узряхме заедно с нашите клиенти и чухме ясно и категорични, че искат достъп до по-усъвършенствани продукти и по-активни инструменти за търговия“, заяви главният директор по посредничеството Стив Куърк за Ройтерс.

„Дългосрочната ни цел е Robinhood да бъде основната компания за финансови услуги, която отговаря на всички нужди на клиентите“, добавя той.

Платформата, достъпна без допълнителни разходи, ще предлага усъвършенствани инструменти за търговия, данни в реално време, както и потребителски и предварително зададени оформления.

В същото време приложението ще позволи на потребителите да търгуват с фючърси върху основния индекс S&P, петрол и биткойни, наред с други. Клиентите могат да търгуват и с индексни опции.

Битка за пазарен дял

Отдавна доминирана от големи имена като Vanguard, Charles Schwab и Fidelity Investments, американската брокерска индустрия бе разтърсена за пръв от десетилетия, когато Robinhood първа предложи търговия без комисиона през 2013 г.

Десетилетие по-късно Robinhood разширява дейността си, за да задоволи нуждите на по-опитните инвеститори. Търговията с фючърси и опции обикновено е област на големите банки, хедж фондовете и мениджърите на активи поради изисквания за по-висок маржин, повишената волатилност, сложността и комисионите.

Абонатите на ниво Gold в Robinhood ще могат да търгуват с фючърси само за 50 цента на договор, а потребителите, които не ползват Gold, ще трябва да плащат комисиона от 75 цента.

За сравнение, таксите на Schwab са 2,25 долара на договор, а E*TRADE на Morgan Stanley взема 1,50 долара за фючърси и 2,50 долара за криптофючърси.

Таксите на Robinhood за индексни опции, определени на 35 цента на договор за членовете на Gold и 50 цента за останалите, също са по-ниски от тези на конкурентите в сектора.

Към 30 юни компанията има 11,8 млн. активни месечни потребители и 1,98 млн. премиум клиенти на ниво Gold.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:57 | 17.10.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още