fallback

Бонусите на Wall Street ще нараснат с повече от 7% през тази година

Ако прогнозата се сбъдне, това ще бъде първото увеличение от две години насам

14:06 | 10.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Бонусите на Wall Street могат да нараснат със 7,4% през 2024 г., тъй като оживлението при сключването на сделки увеличава таксите, които инвестиционните банки получават. Това се посочва в доклад на финансовия контрольор на щата Ню Йорк Томас ДиНаполи, цитиран от Bloomberg.

Ако прогнозата се сбъдне, това ще бъде първото увеличение от две години насам.

Икономическата устойчивост, рязкото поскъпване на акциите и началото на потенциален цикъл на намаляване на лихвените проценти позволиха на компаниите да осъществяват поглъщания и продажби на акции и облигации.

Бонусите представляват значителна част от възнагражденията на Wall Street. Състоянието на индустрията оказва влияние и върху икономиката на Ню Йорк и на целия щат.

Към 2022 г. едно от 11 работни места в Ню Йорк е свързано с индустрията на ценните книжа. Тя е и сред най-големите наематели на офис площи, което допринася за данъците, свързани с недвижимите имоти.

През фискалната 2024 г. индустрията е допринесла с 5,1 млрд. долара данъчни приходи за града, се посочва в доклада на финансовия контрольор. Въпреки това годишните прегледи на ефективността и преструктурирането могат да доведат до пейзаж с 3400 по-малко работни места през 2024 г., отколкото преди година, въз основа на предварителните данни, цитирани от ДиНаполи.

Инвестиционните банки използват такива прегледи, за да рационализират дейността си, като елиминират лицата с ниски резултати и съкращават излишните служители в редиците си.

Докладът на контрольора е важен, тъй като хвърля светлина върху ключови тенденции, които оформят финансовия център на Съединените щати. Водещи компании на Wall Street ще поставят началото на сезона на отчетите в петък, което може да даде повече информация за тези тенденции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:06 | 10.10.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още