fallback

„Шелли Груп“ отчита близо 50% ръст на продажбите за деветмесечието

Приходите от продажби за периода достигат 64,9 млн. евро

14:16 | 08.10.24 г.

„Шелли Груп“ АД обяви ръст от 47,2% на приходите от продажби на устройства и свързаните с тях услуги за първите 9 месеца от 2024 година. Данните са предварителни, става ясно от съобщение на компанията в сайта x3news.com.

Приходите от продажби за периода достигат 64,9 млн. евро (127 млн. лева).

Официалните неодитирани консолидирани данни за финансовите резултати към края на третото тримесечие на 2024 г. ще бъдат обявени на 13 ноември.

В началото на седмицата компанията обяви, че е продала стария си офис в София на цена от 6,8 млн. лв. и се мести в нова сграда.

„Шелли Груп“ е на Българската фондова борса (БФБ) от 2016 г., а от 2021 г. се търгува и на борсата във Франкфурт. През юли тя стана първата българска компания, чиито акции се преместиха на новия сегмент на БФб за двойно листване в София и Франкфурт – EuroBridge.

В момента тече преобразуване на „Шелли груп“ в европейско дружество със седалище в България. Европейското дружество, или SE (Societas Europea), е вид публично дружество с ограничена отговорност, което позволява управляване на бизнеса в различни европейски държави съгласно единен набор от правила.

За последната година акциите на „Шелли груп“ поскъпват със 70%, а пазарната капитализация достига близо 652 млн. евро.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:16 | 08.10.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още