fallback

Аукционът за непродадените права от увеличението на капитала на „Бианор Холдинг“ се провежда днес

На него ще бъдат предложени 2 296 309 броя  права, срещу които не са записани акции

08:20 | 04.10.24 г.
Автор - снимка
Редактор

Аукционът за непродадените права от увеличението на капитала на „Бианор Холдинг“ АД ще се проведе днес, 4 октомври 2024 г., съобщават от Българската фондова борса (БФБ).

На аукциона ще бъдат предложени 2 296 309 броя  права, срещу които не са записани акции, посочват от оператора в съобщение, публикувано на сайта му.

Продължителността на фазата на въвеждане на поръчки е от 13:15 ч. до 13:45 ч.

Дружеството обяви текущата процедура за увеличение на капитала в края на юли т.г. Компанията търси близо 24,6 млн. лева от инвеститорите, като предложи  до 4 096 711 безналични акции с право на един глас в общото събрание, всяка с номинална стойност в размер на 1 лев и емисионна стойност 6 лева.

Комисията за финансов надзор (КФН) одобри проспекта за увеличението в началото на септември.

При реализиране на всички предложени нови акции „Бианор Холдинг“ ще достигне пазарна капитализация почти 100 млн. лева. Последната цена, на която са сключвани сделки с акции на дружеството, е за 6,05 лева.

Това е третото увеличение на капитала на „Бианор Холдинг“ за малко повече от година. От началото на 2023 година дружеството увеличи капитала си с над 28 млн. лв. чрез първично публично предлагане на акции през БФБ. Набраните средства бяха използвани за реализиране на шест придобивания.

Средствата от това предлагане ще се използват за погасяване на задължение по мостово финансиране за придобиването на „Диджитал Лайтс“ ЕООД и за нови сделки.

В продължение на години акциите на „Бианор Холдинг“ се търгуваха на алтернативен пазар на БФБ, тъй като нямаше почти никаква търговия с тях. С активизирането на придобиванията обаче и желанието да привлече повече инвеститори дружеството успя да подобри ликвидността и да премести акциите на основен пазар през септември 2023 г.

От средата на този септември книжата се търгуват на сегмент Premium на БФБ. През март т.г. акциите на дружеството влязоха в индекса на 40-те най-ликвидни компании BGBX40, а при есенното ребрандиране – и в BGTR30.

В последната година акциите на „Бианор Холдинг“ поскъпват с над 50%, а пазарната капитализация е за 74,355 млн. лева.

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:20 | 04.10.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още