fallback

"Доверие ОХ" ще осъществи първо лихвено плащане по облигациите

Падежът на лихвеното плащане е 2 октомври, а съставът на облигационерите с право да получат лихва ще се определи на 1 октомври

07:31 | 27.09.24 г.

„Доверие Обединен Холдинг“ АД се подготвя да осъществи първото лихвено плащане по емисията облигации, които издаде по-рано през 2024 г.

Падежът на лихвеното плащане е 2 октомври тази година, а съставът на облигационерите с право да получат лихва ще се определи на 1 октомври – един ден преди датата на плащането, посочва се в съобщение на дружеството.

Приложимата лихва на годишна база възлиза на 5,851%, като се определя от 6-месечния EURIBOR, обявен три работни дни преди датата на сключване на облигационния заем, увеличен с надбавка от 2%.

Дължимото плащане на една облигация е в размер на 2,9255 лева. Общата сума, която облигационерите ще получат, е малко над 584,3 хил. лева.

Дружеството продължава и с програмата за обратно изкупуване на собствени акции. На 27 септември ще бъдат изкупени още 5 хил. акции при цена от 8,48 лева за брой. Покупките се осъществяват от „София Интернешънъл Секюритиз“ АД.

След осъществяването на това изкупуване компанията ще притежава 25 хил. собствени акции, което е малко под 0,1% от капитала ѝ.

Акциите на „Доверие Обединен Холдинг“ поскъпват с малко под 4% в последната година, а пазарната капитализация възлиза на над 184 млн. лева.

Свързани компании:

Доверие Обединен Холдинг АД - облигации, 2024 г.(DUHB)

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:31 | 27.09.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още