fallback

Акциите на автомобилните концерни поведоха спадовете на Wall Street

Технологичният сектор успя да осигури известен оптимизъм сред инвеститорите, като книжата на Hewlett Packard поскъпнаха с над 4%, след като Barclays ѝ повиши рейтинга

23:19 | 25.09.24 г.
Автор - снимка
Създател

Повечето основни щатски борсови индекси приключиха сесията със спадове, водени от разпродажбата на акции на американските автомобилни производители, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average записа понижение от 0,7 на сто до 41 914,75 пункта.

Широкият измерител S&P 500 изтри 0,19% от стойността си, смъквайки се до ниво от 5722,25 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite отчете минимален ръст от 0,04% до 18 082,21 пункта.

По-рано анализатори на Morgan Stanley понижиха рейтинга на General Motors и Ford Motor, позовавайки се на предизвикателната пазарна среда, белязана от падащи цени и нарастващи заплахи в лицето на китайската конкуренция. Традиционните автоконцерни в САЩ са изправени пред планина от запаси, падащи цени и признаци за отслабване на потребителското търсене, дори когато компаниите от Япония и Южна Корея, както и производителите на електрически превозни средства, увеличават пазарния си дял, изтъкват анализатори на Morgan Stanley.

След това предупреждение акциите на General Motors и Ford приключиха сесията с ценови спад от съответно 4,79 на сто и 4,19%. Цената на книжата на Tesla междувременно се повиши с 0,94 на сто.

Технологичният сектор успя да осигури някакъв оптимизъм сред инвеститорите. Акциите на Hewlett Packard поскъпнаха с над 4%, след като Barclays повиши рейтинга на компанията, позовавайки се на силното търсене на центрове за данни с изкуствен интелект като положителен катализатор.

Акциите на производителя на чипове Nvidia поскъпнаха с 2,04%, а тези на AMD прибавиха 2,35 на сто към стойността си.

Основните щатски борсови индекси в края на сесията на 25 септември.

Трейдърите реагираха и на доклада за потребителското доверие в САЩ, което се понижава през септември най-рязко от три години насам поради опасенията за пазара на труда и перспективите пред икономиката като цяло. Показателят за настроенията на Conference Board спада с 6,9 пункта до 98,7 пункта, което е най-големият спад от август 2021 г. насам, сочат публикувани във вторник данни. Това е под всички прогнози в проучване на Bloomberg сред икономисти.

На облигационните пазари доходността по 10-годишнире и 30-годишните американски държавни ценни книжа се повиши съответно до 3,787% и 4,143 на сто.

Доларовият индекс отчете ръст от 0,5 на сто до 100,97 пункта.

На петролните пазари цената на сорт Брент се понижи с 2,18 на сто до 73,53 долара на барел, докато тази на американския лек петрол WTI отчете спад от 2,52 на сто до 69,76 долара за барел.

Златото запази ценово ниво от 2677,30 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:22 | 25.09.24 г.
fallback
Още от Пазари виж още